AUTOpro
Generale Green car Stiri

Seat va renunța la producția de mașini până în 2030

Seat ar putea renunța la producția de mașini până în 2030 pentru a se repoziționa ca marcă de mobilitate urbană dedicată tinerilor. Mai exact, producătorul spaniol ar urma să se reprofileze pe producția de scutere, biciclete și cvadricicluri electrice.

Constructorul din Martorell deține în prezent un singur vehicul cu emisii zero. Și nu este vorba despre un automobil, ci de scuterul Mó, care are un preț de aproximativ 6.600 de euro.

Acesta este motivul pentru care compania ar trebui să se orienteze și către alte „soluții de mobilitate urbană”, precum mașinile de gabarit redus și bicicletele. Iar acest lucru ar trebui să-l facă înainte de 2035, atunci când vânzările de autovehicule noi cu motoare termice vor fi interzise.

Seat nu va lansa nici un model electric

Seat

Anul trecut au apărut primele informații referitoare la o posibilă transformare radicală pe care o va suferi Seat până la sfârșitul acestui deceniu. Mai exact, marca spaniolă de automobile se va transforma într-una de mobilitate urbană și va produce vehicule electrice de mici dimensiuni.

Orice decizie va fi luată cu siguranță până în 2030, iarnpână atunci ibericii vor înlocui autovehiculele cu scutere, motociclete și chiar cvadricicluri electrice. Marca spaniolă produce, în prezent, un singur astfel de vehicul, și anume scuterul Mó (foto, jos).

„Vom continua cu motorizări hibride eficiente până la sfârșitul deceniului. În prezent analizăm rolul pe care îl va juca Seat în viitor, atunci când vânzarea de mașini cu motoare termice se va termina. Seat s-ar putea transforma într-un furnizor de soluții de mobilitate sau într-un brand de mobilitate urbană pentru tineri, ca în cazul lui Seat Mo”, au precizat surse din cadrul companiei de la Martorell.

Seat este singura marcă din grupul Volkswagen fără un automobil electric. Primul astfel de vehicul va fi lansat abia în 2026, asta dacă nu cumva spaniolii se vor răzgândi între timp. Informația a fost făcută publică de șeful Seat, Wayne Griffiths, la conferința anuală a mărcii din luna martie. Vânzările de mașini electrice vor fi lăsate în seama diviziei de performanță Cupra.

cupra urbanrebel

Sursa: Autocar

Articole similare

Iată noul Aston Martin Vanquish Volante

MINI a prezentat noi fotografii cu viitoarea generație Countryman

Mihai Morcovescu

Noua generație Peugeot 208 a fost lansată oficial

Dragos Baltateanu