AUTOpro
Stiri

Cruise primește aprobarea pentru mașinile fără șofer

Cursa pentru vehicule autonome fără șofer este strânsă. Cruise a devenit prima companie de automobile care a primit aprobarea să-și testeze mașinile fără șofer pe străzile din San Francisco.

Potrivit Reuters, Departamentul pentru Autovehicule din California a aprobat testarea mașinilor fără șofer pe străzile din San Francisco. Deținută majoritar de General Motors și cu investitori, precum Honda Motor și SoftBank Group, Cruise a testat 180 de mașini cu conducere autonomă în San Francisco, având un șofer de siguranță la volan. Aprobarea de testare obținută permite ca cinci dintre aceste vehicule să circule fără șofer.

Conform aprobării primite, mașinile de croazieră pot merge oriunde pe străzile San Francisco la o viteză maximă de 48 de kilometri pe oră și pot circula atât ziua, cât și noaptea.

„Pentru a se pregăti pentru viitorul robotaxi, Cruise lucrează la îmbunătățirea aplicației sale de călătorie pe care angajații o folosesc gratuit pentru a circula prin oraș”, a spus Dan Ammann, directorul executiv al Cruise.

Acest proiect ar include probabil Cruise Origin, un vehicul electric fără volan sau pedale, dezvăluit în ianuarie. Insă acesta necesită aprobarea de la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului (NHTSA).

Cruise este a cincea companie care primește aprobarea de testare a mașinilor fără șofer, în California. Alphabet al companiei Waymo a fost primul vehicul care a primit aprobarea de testare la sfârșitul anului 2018. Anul acesta Nuro, sprijinit de SoftBank, al cărui vehicul nu are volan sau pedale, a fost de asemenea aprobat și a livrat consumabile medicale pentru spitalele temporare COVID-19.

Articole similare

Sir Stirling Moss – 1929-2020

administrator_autopromag

Volkswagen investește mai mult în tehnologia automobilelor electrice și autonome

Andrada Arsenie

ECOBEST Challenge 2022, electrified by VinFast – cifre cheie din traficul real și constatări pentru 14 mașini electrice

Darius Pana

Leave a Comment