AUTOpro
Generale Stiri

Italienii de la Zagato au dezvăluit noul model AGTZ Twin Tail, bazat pe Alpine A110

Compania italiană producătoare de caroserii Zagato a prezentat în cadrul evenimentului „FuoriConcorso” de la Como noul AGTZ Twin Tail.

Bazat pe Alpine A110 și inspirat de un model de curse legendar din anii 1960, coupe-ul sport va fi produs în doar 19 exemplare.

Zagato AGTZ Twin Tail are un preț de achiziție de 650.000 de euro

Zagato

Zagato este unul dintre cei mai importanți carosieri din industria auto. Italienii au încheiat un parteneriat cu dealer-ul polonez de supercar-uri La Squadra în urma căruia a fost realizat proiectul AGTZ Twin Tail.

Este vorba despre un coupe sport bazat pe modelul Alpine A110. Din punct de vedere estetic, mașina este inspirată de automobilul de curse Alpine A220 din anii ’60. Asta înseamnă că noul AGTZ Twin Tail are partea din spate alungită, însă această secțiune de caroserie se poate îndepărta pentru a obține o lungime „standard”. Pentru asta este nevoie de doar 5 minute.

De asemenea, toate panourile de caroserie standard au fost înlocuite cu unele din fibră de carbon. Acestea se regăsesc la partea frontală, unde există noi prize de aer, o capotă personalizată și faruri mai mari.

Potrivit informațiilor oficiale, procesul de asamblare a mașinii presupune 1.000 de ore de muncă. De aceea, prețul de achiziție al unui exemplar este de 650.000 de euro.

Din punct de vedere tehnic, noul AGTZ Twin Tail a primit un motor de 1,8 litri turbo. Acesta este cuplat la o transmisie automată cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj. Clienții pot comanda, evident contra cost, o versiune îmbunătățită a propulsorului, care oferă 300 CP.

Așa cum spuneam, Zagato AGTZ Twin Tail va fi produs în doar 19 exemplare.

Sursa: Zagato via Carscoops

Articole similare

Suzuki a lansat noul Swift în Japonia

Filip Sîrbu

Trust Motors devine importatorul OPEL pentru România

Dan Vardie

Toyota Prius facelift a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva

Dragos Baltateanu