AUTOpro
Generale Green car Stiri

Renault prezintă noua utilitară electrică Traffic Van E-Tech: 122 CP și până la 322 km autonomie

Francezii de la Renault au publicat primele fotografii și informații oficiale referitoare la noua utilitară electrică Trafic Van E-Tech.

Modelul vine cu un singur motor electric de 122 CP. Autonomia anunțată poate ajunge până la 322 de kilometri.

Renault Trafic Van E-Tech oferă un spațiu de încărcare de până la 8,9 metri cubi

Renault

Modelul Renault Trafic este un bestseller, fiind comercializat în peste 2,4 milioane de exemplare de la lansarea primei generații, în 1980. Acum, gama utilitarei franceze include și o versiune complet electrică E-Tech.

Odată cu lansarea noului Trafic Van E-Tech, producătorul de automobile din Hexagon își extinde gama de utilitare ușoare cu emisii zero. Din ofertă mai fac parte modelele Kangoo Van E-Tech și Master E-Tech.

Noua utilitară electrică va fi disponibilă în două versiuni de lungime – 5,08 metri și 5,48 metri și două de înălțime – 1,96 și 2,49 metri. Spațiul de încărcare variază între 5,8 și 8,9 metri cubi, și vor putea fi încărcate obiecte cu o lungime maximă de 4,15 metri. Capacitatea de remorcare este de 920 kg, iar sarcina utilă de 1,1 tone.

La interior, spațiile de depozitare oferă un volum total de stocare de 88 de litri. Totodată, unele niveluri de echipare oferă torpedoul „Easylife”, care are o capacitate de 6,6 litri, și scaunul central care se poate transforma în birou sau în masă pentru luat prânzul.

Noul Renault Trafic Van E-Tech folosește un singur motor electric, care dezvoltă 122 CP și 245 Nm de cuplu. Acesta este alimentat de o baterie de 52 kWh, care promite o autonomie de până la 297 de kilometri în ciclul WLTP.

Modul Eco limitează puterea utilitarei, punând accent pe autonomie. Există și o versiune Long Range, care poate parcurge până la 322 de kilometri cu un singur plin de baterie. Aceasta este limitată la 90 de km/h.

Există trei tipuri de încărcătoare: AC de 7 kW, AC de 22 kW (încarcă pentru o autonomie de 50 km în 25 de minute) și DC de 50 kW. Ultimul va fi introdus în ofertă anul viitor.

Listele de comenzi pentru noul Renault Trafic Van E-Tech vor fi deschise în octombrie.

Sursa: Renault

Articole similare

Renault ar putea renunţa la plata dividendelor pentru 2019

Robert Stan

VW EV la 21.000 Euro? Da, se pregătește..

Dan Vardie

Artă Mercedes la bordul Lufthansa

Dan Damian