AUTOpro
Generale Plug-in Hybrid Stiri

Noua generație Porsche Panamera va fi lansată oficial pe 24 noiembrie

Constructorul german de automobile Porsche a confirmat că noua generație Panamera va fi dezvăluită oficial în data de 24 noiembrie.

Acesta va fi oferit în patru versiuni plug-in hybrid și va primi o nouă transmisie automată cu dublu ambreiaj.

Testele finale cu noul Porsche Panamera au loc în Spania

Porsche

Porsche a dezvăluit în luna aprilie noul Cayenne, iar acum se pregătește pentru un alt debut major. Este vorba despre cea de-a treia generație Panamera, care este programată să-și facă debutul înainte de sfârșitul anului.

Până la momentul lansării, viitorul Panamera este testat în aceste zile pe șoselele din apropiere de orașul spaniol Barcelona. Sunt testele finale înaintea debutului oficiail. Anterior, coupe-ul german cu patru uși a fost testat în SUA, Scandinavia, Africa de Sud și Asia.

Oficialii mărcii anunță că, în testele efectuate până acum, prototipurile Panamera au fost conduse cu până la 70 % mai mult în modul electric comparativ cu modelul precedent. Compania din Zuffenhausen a publicat o serie de imagini cu prototipurile din timpul testelor din Spania.

Ce aduce nou a treia generație Panamera?

Spre deosebire de modelul aflat pe piață, care dispune de trei motorizări plug-in hybrid, înlocuitorul său va primi un al patrulea sistem de propulsie PHEV sub forma unei versiuni de înaltă performanță.

Anunțul a fost făcut de Thomas Friemuth, șeful liniei de produse Panamera. În schimb, versiunile echipate cu propulsoare termice convenționale vor respecta normele de poluare Euro 7, care vor intra în vigoare în 2025.

De asemenea, Porsche mai pregătește și o nouă transmisie PDK cu 8 rapoarte și o baterie cu o capacitate de 25,9 kWh. Aceasta va putea fi încărcată printr-un încărcător de bord de 11 kW. Nu în ultimul rând, Panamera va primi și câteva îmbunătățiri la nivelul suspensiei.

Cea de-a treia iterație Porsche Panamera va fi dezvăluită în data de 24 noiembrie, în cadrul evenimentului „Icons of Porsche”, care va avea loc la Dubai. Debutul comercial va avea loc în 2024.

Sursa: Porsche

Articole similare

Pilele de combustie pe bază de hidrogen sunt mai eficiente cu până la 60% comparativ cu motorina

Mihai Morcovescu

Hyundai Ioniq 5 N: versiunea de performanță a electricului coreean debutează cu 650 CP

Mazda a găsit soluția prin care șoferii vor avea mereu poziția ideală la volan

Mihai Morcovescu