AUTOpro
Stiri

Dacia Sandero, vedeta pieței spaniole în luna mai

Dacia Sandero

În luna mai, spaniolii au cumpărat 34.337 de autoturisme, cel mai căutat dintre acestea fiind modelul Dacia Sandero.

În luna mai, cel mai vândut model de pe piața spaniolă a fost, surprinzător pentru mulți, Dacia Sandero.

Marile piețe europene își revin lent după prăbușirea din lunile martie și, mai ales, aprilie. Cu showroom-urile închise și cu potențialii clienți închiși în case, în cele două luni menționate mari piețe precum cele din Italia, Spania sau Marea Britanie au ajuns să commercializeze mai puține mașini decât România, o țară cu o piață auto mult mai mică.

Ei bine, în mai, în Spania s-au comercializat conform ANFAC, 34.337 de autoturisme, în crește evidentă față de cele doar 4.163 înmatriculate în aprilie. Totuși, față de aceeași lună a anului trecut, reculul rămâne important, 72,7%.

În noianul de vești rele, una pare să aducă o undă de speranță, în special pentru producătorul autohton Automobile Dacia deținut de grupul Renault. Astfel, conform ANFAC, Dacia Sandero a fost cel mai căutat model de pe piață în luna mai, cu 1.570 de unități înmatriculate. În plus, pe parcursul primelor cinci luni ale anului, modelul produs la Mioveni s-a clasat pe poziția a treia, cu 6.360 de unități.

Revenind la luna mai trebuie spus că micul model dacia a depășit în clasament vehicule mai căutate, de obicei, pe piața spaniolă. Pe locul secund în a cincea lună a anului 2020 s-a clasat Renault Clio (1.140 unități), iar pe trei Audi A1 (995 unități), acestea fiind urmate, în ordine, de Fiat 500, Seat Leon, Peugeot 308, Peugeot 3008, Volkswagen Golf, Volkswagen Tiguan și Peugeot 2008.

La nivelul primelor cinci luni, modelul Dacia Sandero a fost depășit de Seat Leon (7.240 unități) și Nissan Qashqai (6.404 unități), însă s-a clasat mai sus decât Seat Ateca (5.360 unități) și Renault Clio (5.358 unități).

În acest context, anunțul direcției de comunicare a Automobile Dacia, conform căruia, „la sfârșitul lunii mai cadența de fabricație (n.n. – a uzinei din Mioveni) a fost de 1.200 de vehicule pe zi, iar în cursul lunii iunie este prevazută creșterea acesteia la 1.300 de vehicule pe zi”, dă speranțe că producătorul autohton va depăși fără probleme majore criza provocată de pandemie

Articole similare

Nici supercar-urile nu scapă de electrificare

Filip Sîrbu

Volkswagen va lansa în 2026 un SUV compact electric bazat pe actualul ID.3

Mihai Morcovescu

Rimac Nevera, primul hypercar electric din lume, se prezintă în versiunea de serie

Darius Pana

Leave a Comment