AUTOpro
Generale Green car Stiri

Divizia de performanță Volvo prezintă Polestar 2, un automobil electric de 408 CP

Polestar 2 este al doilea model din gama performantă a celor de la Volvo și va rivaliza direct cu modele ca Tesla Model 3.

Polestar, divizia experimentală a celor de la Volvo, a prezentat oficial modelul Polestar 2, un sedan full-electric ce va intra în concurență directă cu Tesla Model 3.

Polestar 2 folosește platforma CMA (Compact Modular Architecture) de la Volvo, platformă folosită și de modele ca noul XC40. Noul model va folosi două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, iar împreună vor genera o putere de 300 kW, aproximativ 408 CP și un cuplu maxim de 660 Nm. Pentru a accelera de la 0 la 100 km/oră, noul Polestar 2 are nevoie de 5 secunde.

Cele două motoare electrice sunt alimentate de o baterie de 78 kWh, formată din 27 de module ce oferă o autonomie de 500 km, măsurată conform noului standard WLPT.

Prețul pentru Polestar 2 pe piața europeană va porni de la 39.900 euro, dar în primul an, constructorul va asambla doar versiunea de top ce va fi compercializată pentru un preț de 59.900 euro. Modelul poate fi comandat online pe siteul Polestar. Ulterior, modelul va fi disponibil și pe bază de abonament. Producția va începe în 2020 și va fi asigurată de uzina din China. Polestar 2 va fi inițial lansat pe piețele din China, Statele Unite, Canada, Belgia, Germania, Olanda, Norvegia, Suedia și Marea Britanie.

Designul curat și minimalist este specific mărcii Polestar, noul model preluând o serie de elemente de la primul model al mărcii numit Polestar 1.

La interior, atmosfera este inspirată de modelele Volvo, cu un design minimalist lipsit de prea multe butoane fizice. Pe consola centrală regăsim un display vertical cu o diagonală de 11 inch ce este folosit de sistemul de infotainment. Acesta folosește sistemul de operare Android. Astfel, sistemul integrează Google Assistant, ce permite comenzi vocale, Google Maps și Google Play Store.

Polestar va oferi și un pachet Performance pentru noul model electric ce va conține o suspensie îmbunătățită cu amortizoare Ohlins, frâne Brembo și jante cu design special cu diametrul de 20 inch.

Articole similare

Volkswagen a demarat oficial testele cu mașini autonome în Germania

Mihai Morcovescu

Volkswagen a publicat primele imagini cu ID.3 facelift. Versiunea restilizată va fi lansată în primăvara lui 2023

Mihai Morcovescu

Mercedes-Benz Project SMNR – concept virtual din lumea League of Legends

Darius Pana

Leave a Comment