AUTOpro
Generale Stiri

Renault Kardian este numele noului SUV al francezilor. Debutul va avea loc pe 25 octombrie (cu video)

Renault

Producătorul francez de automobile Renault a publicat o primă imagine cu noul Kardian. Acesta este numele noului SUV de segment B, care va fi comercializat pe mai multe piețe internaționale.

În același timp, Renault a confirmat și data lansării noului model.

Renault Kardian va fi lansat pentru început în America Latină

JATO Dynamics

Potrivit oficialilor mărcii, noul crossover va debuta mai întâi pe piețele din America Latină. Ulterior, Kardian va fi disponibil și pe alte piețe pe care activează constructorul din Hexagon.

Kardian este primul vehicul din noua gamă de modele ale producătorului francez concepute special pentru a fi vândut pe mai multe piețe internaționale. Acesta va fi lansat mai întâi în America de Sud, iar premiera mondială va avea loc la Rio de Janeiro în ziua de 25 octombrie.

„La Renault, o serie de modele au nume care încep cu litera K: Koleos (2008), Kaptur (2016), Kadjar (2015), Kwid (2015) sau Kiger (2021). Fiind primul dintr-o nouă familie de modele destinate piețelor internaționale, Kardian urmează aceeași linie de denumiri de automobile puternice și distinctive. Modelul inspiră protecție și robustețe și asta deoarece denumirea Kardian este derivată din cuvântul englezesc «guardian» (n.n. – paznic, gardian). Interesant este și modul în care evocă agilitatea dinamică. Te duce cu gândul la cardio, adică sport, energie și adrenalină. De asemenea, în prima silabă a cuvântului Kardian se aude cuvântul «car» (n.n. – mașină). Kardian este numele perfect pentru această mașină”, a declarat Sylvia Dos Santos, Model-Naming Strategy Manager în cadrul departamentului global de marketing Renault.

În imaginea-teaser publicată de francezi regăsim denumirea modelului scrisă cu litere mari, sub sigla Renault. De asemenea, se poate observa o mică porțiune din stopul stânga, lunetă și eleronul discret de deasupra acesteia. La un scurt exercițiu de imaginație putem spune că noul Kardian va semăna cu Sandero.

Deocamdată, francezii nu au dezvăluit nici un fel de detalii tehnice referitoare la noul lor SUV urban. Știm doar că este un SUV subcompact, ceea ce înseamnă că va avea dimensiuni similare cu Dacia Sandero Stepway. De fapt, Kardian ar putea fi chiar versiunea Renault a modelului românesc.

De asemenea, reprezentanții companiei spun că noul Kardian „întruchipează începutul noii ofensive de produse a mărcii pe piețele din afara Europei”. Noul Renault Kardian va fi produs în Brazilia și nu se știe încă dacă va ajunge și în Europa.

Sursa: Renault

Articole similare

Mercedes-Benz accelerează electrificarea, dar nu spune când va renunța complet la combustia internă

Florin Amariei

Peugeot 308 a fost ales Car Of The Year 2014 în Europa

Lynk & Co 01 va fi înlocuit cu un EV și astfel compania se va transforma în una pur electrică

Darius Pana