AUTOpro
Generale Stiri

Noul Volkswagen Golf GTI Clubsport facelift va debuta oficial pe 31 mai

Reprezentanții constructorului german Volkswagen au dat publicității mai multe imagini oficiale cu viitorul Golf GTI Clubsport facelift.

Noul model de performanță va fi dezvăluit în ziua de 31 mai, cu ocazia cursei de 24 de ore de la Nürburgring.

Noul Volkswagen Golf GTI Clubsport va oferi peste 241 CP

Volkswagen

Cea mai nouă versiune a „hot-hatch”-ului Golf GTI Clubsport primește o serie de actualizări de design. Astfel, mașina vine cu o parte frontală reproiectată, care se distinge printr-o bară de protecție revizuită, noi faruri LED și sigla mărcii iluminată.

De asemenea, noul model primește un set de jante forjate Warmenau de 19 inch cu design modificat. Partea din spate este similară cu modelul Golf R. Aici se observă stopuri LED cu o nouă semnătură luminoasă, un eleron de dimensiuni mari montat deasupra lunetei și un difuzor de aer care găzduiește cele două terminații ale sistemului de evacuare.

Cei de la Volkswagen sunt deocamdată zgârciți în ceea ce privește specificațiile tehnice ale noii versiuni de performanță a lui Golf. În acest moment se știe că aceasta va primi un mod de conducere disponibil exclusiv pe Clubsport facelift. Acesta este adaptat special pentru legendarul circuit de la Nürburgring.

Trebuie spus că VW a anunțat că va lua startul cu o singură mașină de curse GTI Clubsport în cursa de 24 de ore de la Nürburgring. Aceasta este echipată cu un sistem de propulsie de 343 CP, care folosește combustibill alternativ.

Noul hatchback de performanță nu va beneficia de același bagaj de putere, însă cu siguranță acesta va fi mai generos decât cei 241 CP ai actualului GTI. Totodată, modelul a primit un șasiu adaptiv DCC și asistent vocal inteligent cu ChatGPT integrat.

Noul Volkswagen Golf GTI Clubsport facelift va fi dezvăluit oficial în ziua de 31 mai, cu prilejul cursei de 24 de ore de la Nürburgring.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Opel Rocks-e XTREME este un cvadriciclu electric unicat creat virtual de un student

Mihai Morcovescu

Cel mai puternic Ecoboost de 1,0 litri acum și pe Focus

Dan Damian

UE consideră camionetele americane prea periculoase pentru Europa. „Pot aduce moartea pe șosele”

Mihai Morcovescu