AUTOpro
Generale Mild-hybrid Stiri

Noul Jeep Avenger 4xe: motor mild-hybrid de 136 CP și tracțiune 4×4 adaptivă

Producătorul american de automobile Jeep a publicat informațiile și fotografiile oficiale referitoare la noul crossover Avenger 4xe.

Versiunea de teren a SUV-ului de clasă compactă american vine cu tracțiune integrală adaptivă și cu o motorizare mild-hybrid la 48 de volți, care oferă o putere maximă de 136 CP.

Jeep Avenger 4xe vine în premieră cu tracțiune integrală

Jeep

Noul Jeep Avenger a fost lansat în 2022 exclusiv într-o variantă complet electrică. Modelul de clasă compactă și-a făcut debutul oficial ca primul model cu zero emisii din istoria mărcii. Până acum, acesta era disponibil doar în versiuni cu tracțiune față. Acum, Jeep a lansat noua versiune Avenger 4xe, care devine prima cu tracțiune 4×4.

În ceea ce privește designul, noul model primește bare de protecție restilizate, finisate cu o vopsea specială rezistentă la zgârieturi. Crossover-ul dispune acum în standard de bare longitudinale pentru plafon și de cârlig de remorcare.

La interior, clienții vor regăsi scaune îmbrăcate într-un material de două ori mai rezistent comparativ cu cel de pe celelalte Avenger. Totodată, tapițeria este rezistentă și la apă, iar materialul din care este realizată este special conceput pentru a face ușoară curățarea petelor și a noroiului.

SUV-ul vine standard cu anvelope M+S pentru diverse terenuri ori cu anvelope speciale de off-road. Indiferent de modelul ales, jantele sunt vopsite în negru.

Noul Avenger 4xe folosește un motor mild-hybrid de 136 CP

Cum spuneam, Avenger 4xe este dotat cu un sistem inteligent de tracțiune integrală, adaptabil în funcție de viteză. La viteze de până la 30 km/h, tracțiunea integrală este permanentă, cu raport de 50:50 între cele două axe. Pe o plajă cuprinsă între 30 și 90 km/h, cel de la volan poate dezactiva puntea posterioară pentru a rula doar cu roți motrice față. În sfârșit, la viteze de peste 90 km/h, tracțiunea integrală se dezactivează în mod automat, iar puterea este transmisă în permanență către roțile frontale.

De asemenea, noul Avenger 4xe primește și o nouă suspensie, care înalță garda la sol a SUV-ului compact cu 10 mm, până la 210 mm. Pe puntea spate a fost montată o suspensie multibraț.

Datorită noii suspensii, noul model are un unghi de atac de 22 de grade, un unghi de rampă de 21 de grade și un unghi de degajare de 35 de grade. În aceste condiții, modelul poate traversa vaduri cu o adâncime de până la 400 mm. Nu în ultimul rând, mașina dispune și de patru moduri de rulare în funcție de teren: Auto, Snow, Sand&Mud și Sport. În modul Sport este disponibilă și funcția E-Boost pentru un plus de putere.

Avenger 4xe este pus în mișcare de un propulsor cu tehnologie mild-hybrid la 48 de volți. Acesta este alcătuit dintr-un benzinar de 1,2 litri și 136 CP și din două unități electrice de câte 28,5 „cai”. Acestea din urmă sunt montate una în față și cealaltă în spate. Motorizarea este asociată la o cutie de viteze automată cu 6 trepte.

În noua configurație, Avenger 4xe este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 9,5 secunde și să atingă o viteză de vârf de 194 km/h.

Jeep nu a dezvăluit prețurile noului Avenger 4xe. În acest moment se știe doar că listele de comenzi vor fi deschise în ultimul trimestru al anului curent.

Sursa: Jeep

Articole similare

Imagini în exclusivitate de la Salonul Auto de la Detroit – II

Filip Sîrbu

Renault Mégane Sedan: impunător cu un design elegant

Andrada Arsenie

Justiția franceză a ordonat Renault să închidă uzina din Sandouville

Robert Stan