AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Salonul Auto de la Geneva își va închide definitiv porțile în Elveția după mai bine de un secol

Organizatorii Salonului Auto de la Geneva, unul dintre cele mai importante show-uri de acest gen din lume, au anunțat în mod oficial că evenimentul nu va mai fi organizat în Elveția.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare. Motivul principal îl reprezintă „scăderea interesului și un context concurențial foarte dificil”.

Ediția din 2025 a Salonului de la Geneva va avea loc în Qatar

Geneva

Salonul Auto de la Geneva este nu doar unul dintre cele mai importante din lume, ci și unul dintre cele mai vechi. Prima ediție a fost organizată în 1905, iar de-a lungul timpului a fost locul preferat de marii constructori pentru a-și prezenta cele mai noi produse. Show-ul elvețian deține și recordul de participate, de 120 de expozanţi.

Show-ul a rivalizat cu alte evenimente similare mai mari şi mai populare, cum ar fi cele de la Munchen şi de la Beijing. În ultimii patru ani, salonul de la Geneva s-a confruntat cu mari probleme în contextul pandemic, organizatorii fiind nevoiți să anuleze edițiile din 2020, 2021, 2022 și 2023.

Anul acesta, show-ul a fost readus la Geneva, însă a fost onorat de doar opt producători, între care Renault și Dacia. În același timp, a atras doar 168.000 de vizitatori, mult sub cei 200.000 preconizați de oficialii evenimentului.

După cum se știe, organizatorii au mutat salonul anul trecut în Qatar, unde va fi din nou organizat în noiembrie 2025. Aceștia au făcut, însă, un anunț-șoc pe pagina oficială de Facebook prin care au confirmat că show-ul nu va mai fi organizat în Elveția.

Geneva

Alexandre de Senarclens, preşedintele comitetului de organizare al salonului de la Geneva, a calificat decizia de a întrerupe evenimentul drept „regretabilă”. „Trebuie spus că lipsa de interes manifestată de producători față de salonul de la Geneva într-un context industrial dificil, concurența show-urilor din Paris și Munchen, care sunt favorizate de industria lor autohtonă, și nivelurile de investiții necesare pentru a menține un astfel de spectacol, ne-au făcut să luăm această decizie”, a a declarat acesta, citat de Reuters.

Sursa: Motor1

Articole similare

IKEA a închis stațiile de încărcare pentru mașinile electrice din București

Mihai Morcovescu

Primul Opel Insignia Grand Sport a părăsit linia de asamblare

Filip Sîrbu

Volkswagen a testat noua baterie solid-state dezvoltată de americanii de la QuantumScape

Mihai Morcovescu