AUTOpro
Motorsport Stiri

Formula 1: Fără cursă la Hockenheim, dar cu trei noi Mari Premii în calendar

Calendarul Campinatului Mondial de Formula 1 din 2020 a suferit o mulțime de modificări, iar ultimele dintre acestea prevăd, se pare, trei noi curse pe circuitele legendare de la Nurburgring, Portimao și Imola.

Oficalii Formulei 1 au anunțat, conform agenției germane dpa, că nu va exista anul acesta un Mare Premiu pe circuitul de la Hockenheim.

„Am încercat de fiecare dată să găsim o soluţie, dar ne dorim să nu suportăm noi toate costurile. În cele din urmă nu am ajuns la un acord”, a declarat Jorn Teske, managerul circuitului de la Hockenheim.

Celebrul circuit din sud-vestul Germaniei a fost candidat pentru o cursă în calendarul de urgenţă al Formulei 1, având în vedere pandemia de coronavirus. Ultima cursă de Formula 1 pe circuitul din vestul Germaniei a avut loc în 2013, iar de atunci discuţiile despre o reluare a evenimentelor au continuat.

În schimb, agenția dpa susține că trei Mari Premii, unul dintre acestea pe circuitul de la Nurburgring, vor fi adăugate în calendarul sezonului 2020 al Formulei 1.

Nurburgring, unde nu a mai avut loc o cursă de Formula 1 din 2013, ar putea găzdui un Mare Premiu pe 11 octombrie. Pe 25 octombrie, la Portimao (Portugalia) s-ar desfăşura în premieră o cursă de Formula 1, iar pe 1 noiembrie ar fi prevăzut un MP la Imola, în Italia. Circuitul de la Imola, pe care şi-a pierdut viaţa Ayrton Senna în 1994, nu a mai fost scena unui MP din 2006.

Imola ar fi a treia localitate din Italia unde s-ar desfăşura un Grand Prix în acest an, după obişnuitul MP al acestei ţări, la Monza, pe 6 septembrie, şi primul MP de la Mugello, o săptămână mai târziu, când Ferrari va bifa cursa cu numărul 1.000 în acest sport.

Sezonul 2020 era prevăzut iniţial să aibă 22 de Grand Prix-uri. Cu adăugarea celor trei curse menţionate mai sus, el ar ajunge la 13 MP. Organizatorii F1 par să fi renunţat la ideea disputării a trei curse în această toamnă în Brazilia, Mexic şi SUA.

Organizatorii F1 plănuiesc să încheie sezonul cu două curse în Bahrain şi Abu Dhabi, astfel ca stagiunea să aibă 15 curse, pentru a fi îndeplinite obligaţiile legate de televiziuni.

Nu este exclusă adăugarea unor curse în Malaezia şi Vietnam, fiind posibil ca un MP să aibă loc în premieră pe circuitul stradal din Hanoi.

Oficialii F1 şi Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) nu au confirmat încă aceste informaţii. În acest moment, ultimul MP prevăzut oficial este cel al Rusiei, pe 27 septembrie, la Soci.

Articole similare

Dacia a lansat seria limitată Techroad

Dragos Baltateanu

Fiat va relansa modelul 600 sub forma unui SUV de segment B, care va fi lansat în vară

Mihai Morcovescu

Stellantis va electrifica aproape tot portofoliul european

Florin Amariei

Leave a Comment