AUTOpro
Stiri

Sir Stirling Moss – 1929-2020

Lumea sportului cu motor este în doliu după trecerea în neființă a legendarului pilot Sir Stirling Moss la vârsta de 90 ani.

Stirling Moss a fost unul dintre cele mai cunoscute nume din istoria sportului cu motor. Cu o carieră începută în anii ’50, Moss a fost contemporan cu nume importante din Formula 1 ca Juan-Manuel Fangio.

Moss a fost de patru ori vicecampion în Formula 1 între anii 1955 și 1961, dar marele titlu nu a făcut parte din palmaresul său impresionant. Moss a înregistrat 212 victorii în cele 529 de curse la care a luat startul.

Pilotul britanic a câștigat cursa de Formula 1 de la Monte Carlo din 1961, dar un an mai târziu a fost forțat să își încheie cariera profesionistă în urma unui accident suferit pe circuitul britanic de la Goodwood, în urma căruia a stat o lună în comă și a fost parțial paralizat timp de 6 luni.

Chiar și așa, Moss a rămas mereu implicat în lumea sportului cu motor, participând în raliuri și etape de anduranță. Ba chiar a încercat o revenire în Campionatul Britanic de Turisme în 1980. Însă, poate cea mai mare realizare a sa în lumea sportului cu motor este victoria în celebra cursă Mille Miglia din 1955 la volanul legendarului model Mercedes-Benz 300 SLR.

Sir Stirling Moss a încetat din viață pe 12 aprilie la reședința sa din Londra în urma unei lungi suferințe. Moss se retrăsese din viața publică acum doi ani. În 2010 a suferit un accident casnic în urma căruia și-a fracturat ambele picioare, dar chiar și după acest eveniment, Moss a participa activ la o serie de evenimente auto.

Articole similare

APAR – Asociația Presei Auto din România – îndeplinește frumoasa vârstă de 20 de ani

Filip Sîrbu

Ford investește 500 milioane de dolari în start-up-ul Rivian, producător de vehicule electrice

Dragos Baltateanu

Top Gear revine pe micile ecrane din România

Robert Stan

Leave a Comment