AUTOpro
Generale Green car Stiri

Polestar 3 primește o nouă versiune entry-level cu 300 CP și 650 km autonomie

Constructorul suedez de automobile electrice deținut de Volvo a anunțat că a demarat livrările noului model Polestar 3.

Cu această ocazie a fost lansat o nouă versiune entry-level a SUV-ului cu emisii zero.

Noua versiune Polestar 3 Long Range Single Motor primește o baterie de 111 kWh

După o serie de amânări, cauzate de probleme de software, livrările noului model cu zero emisii Polestar 3 au debutat în sfârșit. Primii clienți și-au ridicat mașinile de la sediul companiei din Goteborg.

Cu această ocazie, reprezentanții companiei suedeze au anunțat introducerea unei noi versiuni de bază pentru SUV-ul lor electric. Denumită Long Range Single Motor, aceasta este pusă în mișcare de un singur motor electric, care este amplasat pe puntea spate.

Propulsorul dezvoltă o putere maximă de 300 CP și 490 Nm de cuplu. Cu aceste resurse, #3 în această nouă configurație sprintează de la 0 la 100 km/h în 7,8 secunde. Puterea de frânare este la fel de importantă, așa că această versiune folosește același sistem de frânare Brembo ca și restul gamei Polestar 3. De asemenea, pachetul pilot cu senzori LiDAR de la Luminar devine disponibil la comandă la fel ca pe versiunile Dual Motor.

Motorul este alimentat de o baterie de 111 kWh, care asigură o autonomie maximă de până la 650 de kilometri în regim WLTP (valoare în curs de omologare). Acumulatorul se poate încărcă rapid cu până la 250 kW, ceea ce înseamnă că repriza de încărcare 10-80% se realizează în 30 de minute.

Noua versiune Polestar 3 Long Range Single Motor poate fi deja comandată pe piața din Germania, unde are un preț de pornire de 79.890 de euro.

Sursa: Polestar

Articole similare

Amendă record pentru Hyundai și Kia

Andrada Arsenie

iDrive 8.5 este noua versiune a sistemului de infotainment de la BMW: interfață mai simplă și mai intuitivă

Mihai Morcovescu

Volkswagen are probleme la începutul noului an

Andrada Arsenie