AUTOpro
Green car Stiri

Jeep Magneto – BEV cu cutie manuală!

Jeep anunță noul Magneto, un concept bazat pe Wrangler. Acum, însă, modelul este complet electric și vine cu cutie manuală!

Noul Jeep Magneto este un concept, dar funcționează fără nicio problemă în offroad. Bazat pe Wrangler Rubicon din 2020, Magneto are un motor electric cu flux axial care ajunge până la 6000 rpm. Propulsorul, însă, este conectat la o cutie manuală în șase trepte!

Înainte de a analiza această cutie de viteze manuală, să vedem ce împachetează Magneto. Acest vehicul destinat aventurilor off-road fără emisii are un pachet de baterii de 70 kWh furnizat de Webasto. Celulele sunt amplasate strategic prin mai multe locuri, nu doar în podea: una sub motorul electric, două în șasiu și una în portbagaj.

Magneto ajunge astfel la o greutate de 2.600 de kg, iar valoarea aceasta nu include ușile, bancheta spate sau plafonul.

Greutatea, însă, nu-i afectează performanța. Poate ajunge până la 100 km/h în 6,8 secunde, iar această valoare este atinsă cu roți de 35 de inchi. Culmea, poate fi în continuare scufundat până la o adâncime de 76 de cm. Motorul electric dezvoltă 285 de CP și 370 de Nm și, da, este conectat la aceeași cutie manuală pe care o are Wrangler Rubicon.

Cutie manuală în Jeep Magneto – cum funcționează

În primul rând, faptul că motorul electric nu este turat la liber înseamnă că se poate intra în prima viteză fără ambreiaj. Mai mult, nici nu există vreun punct care trebuie atins cu finețe pentru ca ambreiajul să permită conectarea facilă a vitezei. Totul se întâmplă cu ușurință. Seamană cu o cutie automată, doar că în cazul lui Magneto ești mai implicat în controlarea mașinii.

Ambreiajul trebuie acționat atunci când se schimbă dintr-o…

Vezi știrea completă pe 4×4.ro!

Articole similare

Volkswagen amână producția viitorului ID.2 până în 2026. Care este motivul?

Mihai Morcovescu

Lotus Eletre – detalii oficiale și prețuri pentru cel mai rapid SUV electric cu două motoare

Darius Pana

Gala AUTOBest 2016

administrator_autopromag

Leave a Comment