AUTOpro
Green car

România este la coada clasamentului în ceea ce privește interesul pentru EV-uri

România este în coada clasamentului în ceea ce privește interesul pentru vehicule electrice. Cel puțin asta relevă un studiu întocmit de site-ul www.click4reg.co.uk, care pune România pe al zecelea loc din coadă în ceea ce privește interesul pentru EV-uri. Interesul, cuantificat în numărul de căutări legate de vehicule electrice la o mie de locuitori, atinge valori importante unde altundeva decât în Norvegia, care se află la vârful clasamentului, cu 38,5 căutări la o mie de locuitori.

Podiumul este completat de Malta (31,2 căutări la o mie de locuitori) și de Islanda, cu 26,6 căutări. România se află pe locul 29 din 40 în clasamentul astfel întocmit, cu o rată de interes de 5,4 de căutări la o mie de locuitori, de circa 6 ori mai puțin decât Norvegia, liderul clasamentului.

Rezultatele au fost colectate la începutul lunii martie, lucru care poate părea ușor surprinzător, având în vedere că Dacia Spring, cel mai accesibil vehicul electric de pe piață, a înregistrat nu mai puțin de 4000 de precomenzi în primele două zile de la lansarea platformei. O cifră uriașă, având în vedere că în tot anul 2020 s-au vândut în total pe piața noastră doar 2837 mașini electrice. Ceea ce arată că Țara Românească nu e totuși așa lipsită de interes în raport cu vehiculele electrice…

Articole similare

România răspunde timid tredului eco

administrator_autopromag

Germania va extinde subvențiile pentru mașinile electrice până în 2025

Andrada Arsenie

Foxconn atacă direct Tesla prin Model B și Model V

Darius Pana

Leave a Comment