AUTOpro
Green car Industrie Stiri

Zeekr, un nou competitor pentru Tesla. China intră în lupta EV cu toate forțele

Zeekr – un brand format din alianța dintre Geely Auto și Geely Holding Group – va fi un competitor pentru Tesla și alte mărci auto care produc mașini electrice premium. China, așadar, intră oficial în lupta pentru supremație în sectorul mașinilor electrice (EV) pe baterii (BEV).

Deși Tesla investește activ în China atât în vânzări, cât și în producție, acum va avea parte de o competiție dură din partea Geely care propulsează Zeekr în lumea BEV-urilor. Pe lângă Tesla, mărci auto europene precum Mercedes-Benz, BMW, Audi, VW, Renault și chiar Dacia sunt prezente în țara asiatică cu operațiuni vaste în lumea BEV-urilor.

Geely Auto și Geely Holding Group au anunțat o investiție de aproximativ 258 milioane de euro în Zeekr, iar livrările vor începe extrem de repede: primele modele vor ajunge la proprietari în trimestrul trei din 2021.

În China efervescența pentru automobile complet electrice este simțită din plin de companiile auto: numai în decembrie 2020 au fost vândute 224.000 de autovehicule EV și PHEV.

Zeekr – nou, dar deja țintuit

Deși inițiativa Geely este una de luat în seamă și de urmărit, noul brand Zeekr va înfrunta și competiție domestică din partea Nio, Xpeng și Li Auto.

Zeekr se va concentra pe piața din China, însă ambițiile sale vor fi internaționale în următorii ani.

Modelele Zeekr vor fi construite pe platforma SEA și va include tehnologii de electrificare proprietare, inclusiv un sistem de propulsie dezvoltat in-house. Mașinile vor fi capabile și de primirea de actualizări wireless.

Geely Holding va deține 51% din Zeekr, în timp ce Geely Auto va avea 49%. Geely deține Volvo, Polestar, Lotus și are acțiuni la Daimler, deținătorul Mercedes-Benz.

Articole similare

Orașul New York va autoriza testarea mașinilor autonome în anumite condiții

Mihai Morcovescu

Uber Freight este serviciul dedicat camionagiilor

Filip Sîrbu

Noutățile din prima zi a Salonului Auto de la Shanghai

Filip Sîrbu

Leave a Comment