AUTOpro
Eveniment Motorsport Stiri

Cel mai vechi Aston Martin din lume, la Concours of Elegance 2021

Construit în 1921, cel mai vechi Aston Martin din lume va putea fi admirat la Concours of Elegance 2021. Evenimentul va avea loc la Palatul Hampton Court.

Concours of Elegance a fost organizat pentru prima dată în 2012, când Regina Marii Britanii a aniversat șașe decenii pe tron. Jubileul de diamant a constituit prilejul ideal pentru a pune în evidență istoria bogată a țării insulare. Prima ediție a avut loc la Palatul Windsor.

A3, al treilea autovehicul construit de Aston Martin, își celebrează centenarul. Este singurul model rămas în existență de la acea vreme, așadar A. Lange & Sohne facilitează prezența sa în fața pasionaților și curioșilor la Concours of Elegance. Evenimentul va avea loc la Palatul Hampton Court și se va desfășura în perioada 3-5 septembrie 2021.

Aston Martin A3 își derivă numele din două componente importante: șasiul nr. 3 și motorul Type A. Deși avea doar patru cilindri și producea numai 11 cai putere, modelul a participat la curse și era capabil să atingă peste 138 km/h pe distanțe destul de lungi.

Aston Martin A3 – istorie confuză

În 1923, A3 își încheiase parcursul de testare în fabrică. A fost vândut, dar actele oficiale de vânzare cumpărare au putut fi vizualizate de-abia în 1927. R.W Mallabar a avut mașina pentru o perioadă de timp în care aceasta a trecut printr-o schimbare completă de motor și o revopsire în gri, față de negrul original.

A urmat o pauză de 75 de ani, iar Aston Martin A3 este din nou găsit. Mulțumită unei donații generoase, Aston Martin Heritage Trust a cumpărat automobilul și l-a încredințat lui Ecurie Bertelli pentru o restaurare completă.

Acum A3 este funcțional și poate fi utilizat, după ce motorul a fost din nou înlocuit, caroseria a fost refăcută manual și vopsită în culoare originală.

Pe lângă prezența lui A3 la Concours of Elegance 2021, A. Lange & Sohne a pregătit o colecție importantă de ceasuri pe care o va afișa la Palatul Hampton Court.

Biletele pentru Concours of Elegance pot fi cumpărate de pe site-ul oficial al evenimentului, prețurile fiind gândite pentru toate categoriile de public.

Articole similare

Lexus a dezvăluit noua generație a modelului LM. Acesta va ajunge în Europa în toamna lui 2023

Mihai Morcovescu

Daimler vrea să fie mai mic!

Andrada Arsenie

Noul concept Volkswagen ID.Code prefigurează un SUV electric de serie pentru China

Mihai Morcovescu

Leave a Comment