AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noua Skoda Elroq: putere maximă de 299 CP și autonomie de până la 560 km

Constructorul ceh de automobile Skoda a publicat noi fotografii și informații referitoare la viitorul SUV pur electric Elroq.

Modelul cu emisii zero va debuta în toamnă și va oferi până la 299 CP și 560 de kilometri autonomie.

Noua Skoda Elroq va avea un coeficient aerodinamic de 0,26

Skoda

Așa cum AUTOpro v-a informat deja, marca din Mlada Boleslav va lansa în toamna anului curent un nou model electric. Acesta se va numi Elroq și este un SUV ce va fi poziționat între viitorul Epiq și noua familie Enyaq, care va include patru modele. Viitorul Elroq va fi, în esență, alternativa cu baterii la actualul Karoq.

Acum, la o lună de la anunțul oficial referitor la acest model, marca din Mlada Boleslav a publicat noi imagini cu noul Elroq. Mașina este camuflată cu o folie de culoarea verde, însă Skoda spune că acesta este primul model care va adopta noul limbaj estetic Modern Solid.

SUV-ul cehilor va primi la partea frontală un element decorat finisat în negru lucios. Acesta poartă denumirea Tech-Deck Face și ține loc de grila tradițională. Sub acest panou se regăsesc numeroși senzori, radarul și camera video frontală. Tot în față mașina va primi o pereche de faruri LED, iar opțional vor fi oferite faruri Matrix LED. De asemenea, în locul siglei de pe capotă apare acum numele mărcii.

La spate, stopurile vor avea forma literei C și vor fi disponibile în două variante. Versiunea de top va integra lumini de semnalizare dinamice și animații pentru funcțiile Coming/Leaving Home. Aspectul exterior va fi completat de jante cu dimensiuni cuprinse între 19 și 21 de inch. Acestea sunt optimizate din punct de vedere aerodinamic, astfel că Elroq va avea un coeficient Cx de 0,26.

Skoda Elroq va fi disponibilă în patru versiuni

Cehii nu au publicat și fotografii cu interiorul. Totuși, reprezentanții Skoda spun că aici vor exista un instrumentar de bord digital de 5 inch, un Head-up Display cu realitate augmentată și un ecran multimedia de 13 inch, oferit în standard. În plus, clienții vor regăsi și deja cunoscutele Design Selections. Spațiul destinat bagajelor va avea între 470 și 1.580 de litri, iar volumul total al spațiilor de depozitare va fi de 48 de litri.

Skoda lroq este dezvoltată pe platforma MEB a Grupului Volkswagen. În aceste condiții, SUV-ul ceh va fi disponibil în patru versiuni, și anume Elroq 50, Elroq 60, Elroq 85 și Elroq 85x.

Din punct de vedere tehnic, versiunea de bază va primi un singur motor electric. Acesta va fi montat pe puntea spate și va oferi 170 CP, iar energia o va primi de la o baterie de 52 kWh (capacitate netă). Elroq 60 va primi același propulsor, însă va oferi 204 CP și va folosi o baterie de 59 kWh. Ultimele două variante, Elroq 85 și 85x, vor genera 285 CP și, respectiv 299 CP, iar cele două motoare cu care vor fi echipate vor fi alimentate cu o baterie de 77 kWh.

În ceea ce privește performanțele, primele două versiuni vor putea atinge o viteză de vârf de 160 km/h, iar celelalte două 180 km/h. Elroq 85 și Elroq 85x vor oferi o autonomie de peste 560 de kilometri și vor putea fi încărcate cu un curent de până la 175 kW. În aceste condiții, repriza de încărcare 10-80% va dura 28 de minute. La o stație AC de 11 kW, acumulatorul se va încărca până la 100% în cel mult 8 ore.

Noua Skoda Elroq marchează începutul noii ere electrice la constructorul ceh, care va lansa șase modele full electrice în următorii ani (foto sus). Livrările noii Elroq vor demara spre finalul acestui an.

Sursa: Skoda

Articole similare

Hyundai mizează pe noul i10 pentru a-și majora cota de piață

administrator_autopromag

Polestar 2 facelift debutează cu mai multă putere și cu o autonomie îmbunătățită

Mihai Morcovescu

Creșterea vânzărilor Tesla, mină de aur pentru Elon Musk

Robert Stan