AUTOpro
Stiri

General Motors va produce ventilatoare medicale și măști de protecție

Criza de ventilatoare medicale din Statele Unite ar putea fi rezolvată parțial cu ajutorul producătorilor auto.

Principala problemă a sistemului medical american, în afară de supraaglomerare, în condițiile pandemiei de COVID-19, costă în lipsa acută de ventilatoare mecanice pentru pacienții critici. GM a anunțat că este gata să producă astfel de aparate, în parteneriat cu Ventec Life Systems. Această companie va asigura expertiza tehnică, iar GM facilitățile de producție. Astfel, GM utila în acest sens o parte a uzinei sale din Kokomo, Indiana pentru a produce modelul de ventilator VOCSN.

De asemenea, GM va produce și măști chirurgicale la uzina sa din Warren, Michigan. Producția a început săptămâna aceasta, iar în două săptămâni se va ajunge la o cadență de producție de 50.000 de măști pe zi, cu potențialul de a se ajunge la dublul acestei valori.

Zilele trecute, Președintele Donald Trump a anunțat că va folosi o prerogativă federală pentru a impune producția de ventilatoare și măști de către GM, lucru care i-a luat prin surprindere pe oficialii companiei, în condițiile în care anunțaseră deja că vor face acest lucru.

Articole similare

Mercedes-Benz recheamă la service 135.000 de autoturisme

Robert Stan

VIDEO: Aplicația Waze este acum disponibilă pe toate modelele Volvo

Mihai Morcovescu

Muzeul Ferrari își deschide porțile pentru toții vizitatorii… online

administrator_autopromag

Leave a Comment