AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Dacia Sandero a redevenit cel mai vândut automobil în Europa grație unei creșteri de peste 23%

După primele șapte luni din acest an, Dacia Sandero a redevenit cel mai bine vândut automobil pe piața din Europa. Hatchback-ul românesc s-a impus în fața unor modele consacrate precum electricul Tesla Model Y și Volkswagen T-Roc.

Numai în luna iulie, subcompacta de la Mioveni s-a vândut în 15.300 de unități.

Dacia Sandero a surclasat fostul lider al vânzărilor europene

Dacia

Producătorul autohton de automobile Dacia continuă să surprindă Europa, iar modelele sale ocupă poziții fruntașe la capitolul vânzări europene. O performanță deosebită a obținut-o la sfârșitul lunii iulie subcompacta Sandero, care a redevenit lider în clasamentul general al celor mai vândute mașini din Europa.

Astfel, în primele șapte luni ale anului, Sandero a fost comercializat în perioada ianuarie-iulie în 131.582 de exemplare, potrivit datelor furnizate de Data Force, prelucrate de Economica.net. Totalul reprezintă o creștere de 23,3% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În același timp, Sandero a depășit cu peste 9.000 de unități cifrele înregistrate de electricul Tesla Model Y (122.400 unități). Podiumul după primele șapte luni a fost completat de Volkswagen T-Roc (120.600 unități).

Numai în luna iulie, Dacia a vândut 15.300 de unități Sandero. Modelul autohton a fost depășit în cea de-a șaptea lună doar de VW T-Roc (16.864 unități), dar s-a clasat înaintea lui Renault Clio (14.953 unități).

Clasamentul general după șapte luni este completat de Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Golf, Toyota Yaris Cross și Dacia Duster. În ceea ce privește SUV-ul de la Mioveni, acesta s-a vândut în luna iulie în 11.426 de exemplare în Europa, în scădere cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Un alt automobil produs în România, Ford Puma, a fost comercializat în iulie în aproximativ 12.800 unități. În clasamentul general valabil în intervalul ianuarie-iulie 2023, modelul fabricat la uzina Ford Otosan din Craiova ocupă locul 13, cu 86.634 de unități.

Sursa: Economica.net

Articole similare

APAR – Asociația Presei Auto din România – îndeplinește frumoasa vârstă de 20 de ani

Filip Sîrbu

Noul Opel Corsa, în versiune ICE

administrator_autopromag

Carlos Sainz, desemnat cel mai bun pilot din istoria WRC

Robert Stan