AUTOpro
Generale Green car Stiri

Pininfarina B95 Speedster este un hypercar electric care dezvoltă 1.900 CP

Italienii de la Automobili Pininfarina au prezentat primul hypercar electric din lume. Botezat B95 Speedster, supercar-ul bazat pe Battista folosește un sistem de propulsie alcătuit din patru motoare electrice, care produce o putere maximă de 1900 CP.

Prețul unui exemplar pornește de la 4,4 milioane de euro.

Noul Pininfarina B95 Speedster va oferi o autonomie de 476 de kilometri

Pininfarina

Noul supercar cu emisii zero este bazat pe modelul de performanță Battista și este descris drept primul hyper barchetta electric din lume. Pentru că este vorba despre un astfel de model, B95 Speedster nu are plafon și nici parbriz.

Limbajul de design este inspirat de conceptul Pura Vision, prezentat la începutul lunii august. Hypercar-ul a primit un set de faruri foarte subțiri, o capotă cu o priză de aer sculptată și un spoiler care găzduiește alte trei admisii.

La spate regăsim un difuzor de aer de dimensiuni generoase pentru o forță de apăsare mai mare. În plus, în spatele și deasupra celor două locuri există câte un dom aerodinamic vopsit în galben pe care a fost inscripționat numărul 95.

Aspectul exterior este completat de jantele negru mat, care au 20 de inch pe față și 21 de inch pe spate. Acestea ascunde etriere vopsite în aceeași nuanță de galben Giallo Arneis în care este vopsită partea frontală a noului model de performanță.

Interiorul este îmbrăcat în piele de culoarea bej, iar tetierele scaunelor, pe care apare sigla Pininfarina, sunt vopsite în două tonuri alb-negru. Există, totodată, ornamente decorative din aluminiu și două suprafețe din sticlă în dreptul celor doi ocupanți, reglabile electric, care direcționează fluxul de aer în habitaclu.

În plus, planșa de bord este fabricată din fibră de carbon, iar șoferul dispune de un instrumentar de bord alcătuit din două ecrane de dimensiuni generoase, amplasate în spatele volanului.

Din punct de vedere tehnic, noul B95 Speedster folosește patru motoare electrice, care dezvoltă 1.900 CP și 2.340 Nm de cuplu. Acestea sunt alimentate de o baterie de 120 de kWh, iar repriza de încărcare de la 20% la 80% durează 25 de minute la o stație de încărcare rapidă de 270 de kW. Autonomia anunțată este de 476 de kilometri în regim WLTP.

Cu aceste resurse, B95 Speedster sprintează de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 2 secunde, iar viteza maximă este de peste 300 de km/h.

Noul hypercar electric Pininfarina B95 Speedster va fi produs în doar 10 exemplare. Prețul unui exemplar va costa circa 4,4 milioane de euro, iar livrările vor începe abia în 2025, anul în care casa de design va aniversa 95 de ani de existență.

Sursa: Pininfarina

Articole similare

Dacia Spring, câștigătoarea AUTOBEST 2022

Florin Amariei

Nissan Leaf va fi relansat sub forma unui SUV complet electric

Mihai Morcovescu

Lansarea lui Dacia Spring este iminentă!

Cătălina Cozma