AUTOpro
Generale Stiri

MINI prezintă ediția specială Cooper JCW Bulldog Racing

Producătorul britanic de automobile MINI a prezentat o versiune mai puternică a modelului Cooper JCW. Denumită Bulldog Racing Edition, varianta hot-hatch-ului a primit o serie de îmbunătățiri specifice pentru circuit.

Fiecare exemplar este construit după preferințele clientului şi configurat individual pe legendarul Nurburgring-Nordschleife.

MINI Cooper JCW Bulldog Racing Edition poate fi configurat de clienți

MINI

Cu acest model special, echipa Buldog Racing omagiază cea mai bună clasare obținută de un MINI în cursa de 24 de ore de la Nurburgring din istoria de 64 de ani a mărcii.

Multe dotări ale modelului special sunt similare cu cele de pe modelul de competiție cu numărul de concurs #126 care a fost înscris de Bulldog Racing. Dotările de siguranţă, însă, impuse de regulamentul competiţiei au fost eliminate.

Noul Cooper JCW Bulldog Racing Edition primește o suspensie nouă KW V3 reglabilă și jante OZ HyperGT de 17 inch cu design nou. De asemenea, această versiune este mai ușoară datorită eliminării banchetei.

În schimb, motorul este același. Este vorba despre propulsorul turbo de 2,0 litri, care produce 231 CP și 318 Nm. Resursele sunt transmise către puntea față prin intermediul unei transmisii automate cu 6 trepte. Există, totuși, o noutate, iar aceasta constă într-o evacuare Remus complet nouă.

Noua ediție specială este ușor de indentificat datorită siglei Bulldog Racing care este prezentă pe plafon. La exterior, logo-ul se regăsește și în centrul jantelor, pe geamurile laterale spate și pe hayon, lângă stopul din stânga. Un alt detaliu exterior intersant este desenul de pe carcasele oglinzilor, care înfățișează harta circuitului Nurburgring.

La interior, regăsim aceeași siglă în partea inferioară a volanului și în zona luminilor din plafon. În plus, o plăcuță cu numele ediției speciale și seria exemplarului este amplasată pe consola centrală și în zona torpedoului.

MINI le oferă posibilitatea clienților să-și aleagă singuri componentele în mod individual. Noile piese pot fi montate chiar și la generațiile mai vechi ale lui MINI JCW.

Sursa: MINI

Articole similare

Aston Martin celebrează 100 de ani prin conceptul CC100 Speedster

Grupul Hyundai-Kia va investi 80 milioane euro în producătorul croat de automobile electrice Rimac

Amendă de 535 milioane de euro pentru Porsche SE ca urmare a scandalului emisiilor

Robert Stan