AUTOpro
Generale Green car PHEV Stiri

BYD este primul constructor care a produs 6.000.000 de modele EV și PHEV

Producătorul chinez de automobile BYD a anunțat că tocmai a atins pragul de 6.000.000 de vehicule electrice și plug-in hybrid asamblate.

Astfel, compania asiatică a devenit prima din lume care atinge această performanță în sectorul New Energy Vehicle (NEV).

Modelul aniversar este un BYD Fang Cheng Bao 5

BYD

În aprilie 2022, constructorul chinez a oprit definitiv producția de motoare cu ardere internă. Chinezii au luat această decizie cu scopul de a se concentra pe sectorul New Energy Vehicle (NEV). Aici intră mașinile electrice, modelele plug-in hybrid și cele dotate cu „range extender”.

Acum, BYD a bifat o bornă importantă din 2008 încoace. Concret, a devenit primul constructor la nivel mondial din sectorul NEV care produce șase milioane de mașini cu zero emisii și PHEV în acest sector.

Exemplarul cu numărul 6.000.000 este un Fang Cheng Bao 5 (foto, jos), un SUV plug-in hybrid. Acesta a ieșit din linia de producție la fabrica din Zhengzhou pe 24 noiembrie. Acesta se bazează pe platforma Super Hybrid System Off-road (DMO) a celor de la BYD. Bao 5 folosește o baterie de 31,8 kWh care asigură o autonomie electrică de 125 km în ciclul de testare CLTC. Autonomia totală este estimată la 1.200 km.

Cei de la BYD au atins ultimul milion de mașini în puțin peste trei luni. Dintre cele șase milioane de vehicule, peste trei milioane sunt pur electrice, iar aproape trei milioane hibride cu încărcare la priză (PHEV).

Spre comparație, Tesla a anunțat în septembrie anul curent că a produs cinci milioane de mașini electrice. Totodată, Toyota a anunțat în 2020 că a produs 15 milioane de mașini full-hybrid.

BYD deține nouă uzine în China. În momentul de față, compania chineză exportă mașini în 57 de țări și, pe viitor, intenționează să aibă uzine și în afara Chinei.

Sursa: BYD via InsideEVs

Articole similare

2014 Lexus RC lansat oficial

Toyota GR 86 este succesorul lui GT86 – old school, din nou cool

Florin Amariei

BMW România prelungește automat programele de garanție

administrator_autopromag