AUTOpro
Generale Green car Industrie Stiri

Chinezii de la BYD vor construi prima lor fabrică europeană în Ungaria

Producătorul chinez de automobile electrice BYD a anunțat că intenționează să construiască prima sa fabrică în Europa.

Aceasta ar urma să fie ridicată în Ungaria, potrivit unei publicații germane care citează surse din interiorul companiei.

BYD ar putea construi prima sa fabrică europeană în Ungaria

BYD

Vicepreședintele executiv BYD, Stella Li, declara în februarie că producătorul auto vrea să construiască mașini în Europa. Se pare că decizia ar fi fost deja luată pe plan intern, precizează sursa citată.

Deocamdată, asiaticii spun că nu s-au hotărât încă asupra locului unde vor construi noua fabrică. Chinezii spun că încă mai caută locația potrivită și că vor face un anunț oficial până la sfârșitul anului.

Însă, ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung susține că oficialii companiei s-ar fi decis asupra țării unde vor ridica uzina, iar aceasta ar fi Ungaria. De altfel, compania asiatică deține în țara vecină o fabrică de autobuze electrice, care a fost inaugurată în 2016.

Un website guvernamental din orașul Shenzhen, unde are sediul BYD, a publicat recent un articol în care se preciza că premierul maghiar, Viktor Orban, ar fi avut o întâlnire cu președintele BYD, Wang Chuanfu.

Piețele europene ale constructorului chinez includ Germania, Franța, Marea Britanie, Spania și țările scandinave. În vara anului curent, chinezii au lansat pe Bătrânul Continent modelul modelul Dolphin, un rival pentru modele similare ca Volkswagen ID.3 sau Cupra Born. Acesta are un preț de start de 29.990 de euro.

Sursa: Automotive News

Articole similare

Strategia GM, adaptată: vinde mai puțin, dar mai scump!

Florin Amariei

Renault a prezentat KWID în India. Viitorul model de oraș Dacia / GALERIE FOTO

administrator_autopromag

Koenigsegg Regera – Supercar? Nu, megacar!

administrator_autopromag