AUTOpro
Generale PHEV Stiri

Noua generație Volkswagen Multivan California își va face debutul în 2023 în versiune electrificată

Divizia de vehicule comerciale din cadrul Volkswagen a confirmat că noua generație Multivan California va fi lansată mai târziu în acest an. Noul model se va baza pe actualul T7 Multivan și va primi un sistem de propulsie plug-in hybrid.

Aceasta este doar una dintre noutățile pe care reprezentanții companiei din Wolfsburg le-au anunțat pentru 2023 cu prilejul unei conferințe de presă.

Noul Volkswagen Multivan California va fi bazat pe actualul T7 Multivan

Volkswagen

Cu toate că ne așteptam ca Volkswagen să ne ofere imagini-teaser cu versiunea de performanță ID.Buzz GTX, care ar trebui să-și facă debutul spre finalul acestui an, cei de la Volkswagen au oferit noi informații despre viitoarea generație Multivan California. CEO-ul VW Carsten Intra a confirmat că viitorul camper ar urma să fie lansat mai târziu în acest an. 

Noul model va face parte din „California Universe”, noua gamă de vehicule destinate ieșirilor în natură pe care le va produce marca germană. Noul Multivan California va fi bazat pe actualul T7 Multivan, care se află pe piață din 2021.

Nu au fost oferite detalii despre noul camper, dar ne așteptăm ca acesta să fie oferit într-o versiune echipată cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Deși informația nu este confirmată, se pare că modelul va beneficia de un ansamblu alcătuit dintr-un motor termic pe benzină de 1,4 litri și unul electric. Transmisia va fi una automată DSG cu șapte trepte, în timp ce bateria va avea 13 kWh.

În același timp, Carsten Intra a mai precizat că Volkswagen lucrează la o versiune hibridă cu încărcare la priză a modelului Caddy. De asemenea, se pregătește și noua generație Crafter, care va fi și ea electrificată. Totodată, viitorul Transporter, care este dezvoltat în parteneriat cu cei de la Ford, va avea premiera în 2024.

Sursa: Volkswagen Commercial via Motor1

Articole similare

Noul BMW Seria 5: dimensiuni mai mari și versiuni electrice i5 cu autonomii de până la 582 km

Mihai Morcovescu

Viitorul Dacia

Gabi Gogiu

Test drive Porsche Cayenne Coupe Turbo S E-Hybrid – Dincolo de cuvinte

Filip Sîrbu