AUTOpro
Generale Green car Industrie Stiri

Chinezii de la BYD amenință serios Tesla: vânzări similare în trimestrul al treilea din 2023

BYD

Producătorul chinez de automobile electrice BYD a fost la un pas să detroneze Tesla în cel de-al treilea trimestru din acest an.

Asiaticii au vândut în perioada analizată mai puțin cu doar vreo 3.400 de mașini comparativ cu marca americană.

BYD a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 80%

BYD

Tesla, BYD și Grupul Volkswagen sunt cei mai mari producători de mașini electrice din lume. Cu toate acestea, compania germană nu poate ține pasul cu celelalte două, iar mărturie stau cele mai noi cifre în materie de vânzări.

Astfel, în cel de-al treilea trimestru al anului curent, Tesla a fost din constructorul cu cele mai multe electrice vândute la nivel global. Astfel, în perioada iulie-septembrie, americanii au comercializat 435.059 de unități, cu 27% mai mult decât în aceeași perioadă din 2022.

Cu toate acestea, poziția de lider a celor de la Tesla este amenințată de chinezii de la BYD. Producătorul asiatic a izbutit în perioada analizată să se apropie foarte mult de primul loc, după ce a vândut 431.603 de vehicule cu emisii zero la nivel global. În acest caz vorbim despre o creștere de 67% comparativ cu același interval de anul trecut. În aceste condiții, diferența dintre Tesla și BYD a fost de doar 3.456 de unități.

Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Grupul Volkswagen, însă la foarte mare distanță. Germanii au vândut în trimestrul al treilea 209.394 de automobile electrice, cu 41% mai mult decât perioada similară din 2022. Totuși, avem de-a face cu o diferență uriașă față de Tesla: 225.665 de unități.

În ceea ce privește vânzările de la începutul anului curent, Tesla conduce cu 1.324.074 de exemplare (+46%). Pe locul al doilea se află BYD cu 1.048.413 de exemplare, total echivalent cu o creștere de 80%. Pe locul al treilea se află la foarte mare distanță Grupul Volkswagen, cu 530.485 de mașini electrice (+45%).

Sursa: InsideEVs

Articole similare

Noi premianți în competiția „Cel mai 4 x 4” ediția 2016

administrator_autopromag

România răspunde timid tredului eco

administrator_autopromag

Până la urmă, și Sony va produce mașini electrice

Florin Amariei