AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul Polestar 5 a apărut pentru prima dată necamuflat. Debutul, în 2025

Producătorul suedez de automobile electrice a expus în cadrul evenimentului „Polestar Day” de la Los Angeles un exemplar de serie al viitorului Polestar 5.

Noul sedan coupe cu patru uși ar urma să-și facă debutul la început de 2025.

Polestar 5 va oferi 884 CP și o autonomie de circa 600 de kilometri

Polestar

În luna iulie, constructorul scandinav a adus la Festivalul Vitezei de la Goodwood un Polestar 5 pre-serie. Acel exemplar era, însă, acoperit cu o folie de camuflaj sub care erau ascunse majoritatea detaliilor estetice.

Acum, la patru luni distanță, oficialii mărcii au expus în cadrul evenimentului amintit viitorul sedan coupe, de această dată complet necamuflat. Mașina a putut fi admirată alături de celelalte modele din gamă.

Din punct de vedere vizual, noul model preia detalii de design de la celelalte modele. Spre exemplu, farurile LED sunt împărțite pe două zone și sunt foarte asemănătoare cu cele de pe Polestar 4.

De asemenea, plafonul are o linie plonjată către spate, care îi oferă alura de coupe, întocmai ca la #4. La spate se observă o bandă LED care se întinde pe toată lățimea mașinii și o bară de protecție finisată în negru lucios.

Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, viitorul Polestar 5 va folosi un sistem de propulsie de 884 CP și 900 Nm de cuplu. Autonomia anunțată va fi de aproximativ 600 de kilometri.

În cadrul aceluiași eveniment, reprezentanții companiei au anunțat că vor dezvolta baterii cu încărcare foarte rapidă. Astfel, o repriză de încărcare de doar 5 minute va fi suficientă pentru o autonomie de 161 de kilometri. Acest acumulator va fi testat pe un prototip #5. Versiunea de serie va debuta în 2025.

Sursa: Polestar

Articole similare

7.155 de autoturisme înmatriculate în mai

Robert Stan

KG Mobility, fosta SsangYong, a dezvăluit noul Tivoli facelift. SUV-ul compact costă echivalentul a 12.800 de euro

Mihai Morcovescu

Skoda va lansa șase modele electrice noi până în 2026