AUTOpro
Generale Connected Stiri Tehnologie

BMW Seria 7 va primi în 2024 un sistem de conducere autonomă de nivel 3

Constructorul german de automobile BMW a anunțat că noua generație Seria 7 va fi dotat începând cu primăvara anului viitor cu un sistem de conducere autonomă de nivel 3.

Pentru început, sistemul va fi disponibil exclusiv în Germania.

BMW Personal Pilot 3 va fi disponibil pe toate versiunile, cu excepția celor electrice

BMW

BMW a lansat noua generație Seria 7 în primăvara anului trecut. Germanii confirmau atunci că modelul va primi în viitor un sistem de conducere autonomă de nivel 3. La aproximativ un an și jumătate de la debutul sedanului de clasă executive bavarezii au anunțat că acesta va putea fi echipat cu acest sistem din 2024.

Denumit BMW Personal Pilot L3, sistemul va fi funcțional până la viteze de cel mult 60 km/h pe autostrăzi și pe șoselele de viteză care au câte două benzi pe sens. Clienții vor putea comanda noua tehnologie începând din decembrie, urmând ca acesta să fie montat pe mașini abia în martie anului viitor. Pentru început, sistemul va fi disponibil exclusiv în Germania și va costa 6.000 de euro.

Comparativ cu sistemul BMW Highway Assistant de nivel 2, noul BMW Personal Pilot 3 este capabil să preia controlul asupra mașinii fără ca șoferul să mai fie nevoit să fie atent în permanență la ceea ce se întâmplă pe șosea.

Astfel, el se va putea concentra asupra unor activități secundare, cum ar fi editarea unui e-mail sau să se angajeze în convorbiri telefonice în condiții de siguranță. De asemenea, clienții vor putea folosi diverse servicii precum streaming de videoclipuri de la diferiți furnizori, pe care le vor putea vizualiza pe ecranul multimedia central.

Sistemul BMW Personal Pilot 3 va putea fi activat/dezactivat prin simpla apăsare a unui buton situat pe volan. În instrumentarul de bord se va aprinde un martor de bord care îl va anunța pe șofer că sistemul este activ/inactiv.

În caz de pericol iminent, sistemul va emite semnale vizuale și sonore prin care îl va avertiza pe conducătorul auto să preia controlul asupra mașinii. Dacă acesta nu răspunde, sistemul va opri mașina într-un loc sigur.

Modelele BMW Seria 7 echipate cu noul sistem de conducere autonomă de nivel 3 vor primi și un pachet nou de senzori ultrasonici, senzori radar și un senzor LiDAR 3D. Tehnologia va fi disponibilă pentru toate versiunile limuzinei bavareze, cu excepția versiunilor electrice i7 eDrive 50 și i7 M70 xDrive.

Sursa: BMW

Articole similare

Alfa Romeo a publicat un teaser misterios, care dă startul unei noi ere în istoria mărcii

Mihai Morcovescu

Honda HR-V facelift: look nou și sisteme noi de siguranță

Dragos Baltateanu

Nissan a prezentat noul Qashqai facelift: actualizări estetice și tehnologice

Mihai Morcovescu