AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen ID.7 Tourer: primele imagini cu succesorul electric al lui Passat Variant

Producătorul german de automobile Volkswagen a publicat primele imagini oficiale cu viitorul ID.7 Tourer, primul break electric din istoria mărcii.

Acesta va primi o nouă denumire și va fi omologul electric al noului Passat Variant. Debutul european a fost fixat pentru anul viitor.

Volkswagen ID.7 Tourer va oferi un portbagaj de până la 1.714 litri

Volkswagen

Volkswagen este unul dintre cei mai de succes constructori de mașini din întreaga lume. De mai bine de 60 de ani, compania din Wolfsburg și-a obișnuit clienții cu break-uri practice, care până în prezent s-au numit Variant sau Shooting Brake (în cazul lui Arteon).

Acum, însă, germanii dezvăluie primele imagini cu viitorul ID.7 Tourer. Este vorba despre primul break complet electric din istoria VW, în fapt, versiunea combi a sedanului de clasă medie cu emisii zero cu același nume.

Așa cum se întâmplă în astfel de situații, modelul din imagini este ascuns sub un camuflaj cu temă de toamnă. Este un camuflaj similar cu cel sub care sedanul ID.7 a fost dezvăluit la începutul acestui an, în cadrul CES din Las Vegas.

Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, viitorul ID.7 Tourer va oferi un portbagaj de 545 de litri cu bancheta în poziție normală. Dacă aceasta este rabatată, volumul va crește până la 1.714 litri, spațiul de încărcare având o lungime de aproape 2 metri.

Spre comparație, omologul electric al noului Volkswagen Passat Break este semnificativ mai mic în ceea ce privește capacitatea portbagajului. Astfel, într-o configurație cu 5 locuri, Passat-ul Variant dispune un spațiu pentru bagaje de 690 de litri cu bancheta în poziție normală și 1.920 de litri cu aceasta rabatată. Vorbim de un plus de 140 de litri în comparație cu versiunea anterioară a Passat-ului.

Noul VW ID.7 Tourer ar putea oferi 282 CP și până la 692 km de autonomie

Volkswagen

Asemenea tuturor modelelor din gama ID, și noul ID.7 Tourer este bazat pe aceeași platformă MEB a Grupului Volkswagen. De asemenea, mașina are un coeficient aerodinamic Cd de 0,24 față de 0,23 cât are varianta sedan din care derivă.

Nu există informații tehnice despre noul break. Însă, nu este exclus ca acesta să primească același sistem de propulsie ca sedanul ID.7. Asta ar însemna să folosească un motor electric montat în spate de 282 CP și două variante de baterii, de 77 și, respectiv 89 kWh. Autonomia maximă a lui ID.7 ajunge până la 692 de kilometri în ciclu WLTP. 

Viitorul break ID.7 Tourer va fi produs la uzina de la Emden (Germania) unde mai sunt asamblate ID.4 și ID.7. Debutul european a noului model va avea loc în 2024.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Tesla, lider în topul mărcilor cu cele mai multe rechemări în service în ultimii 10 ani

Mihai Morcovescu

Noul McLaren Artura primește pneuri smart „Cyber Tyre” de la Pirelli

Florin Amariei

Profitul net al Dacia a urcat la 161,3 milioane de euro

Robert Stan