AUTOpro
Generale Green car Stiri

Tesla anunță o serie de actualizări pentru Model S și Model X. Ce opțiune costă 3.000 de dolari? (cu video)

Tesla

Americanii de la Tesla au anunțat o serie de noutăți pentru două dintre automobilele sale electrice, pe care le produce la fabrica din Fremont (California). Este vorba despre Model S și Model X, care au primit o nouă culoare pentru caroserie și un sistem de frâne îmbunătățit, destinat versiunilor Plaid.

Ce noutăți a pregătit Tesla pentru Model S și Model X

Tesla

Așa cum ne-a obișnuit deja de mai mulți ani, atunci când are de anunțat noutăți referitoare la gama sa de modele, producătorul de vehicule electrice de peste Ocean le comunică prin intermediul rețelelor de socializare.

De această dată, cei de la Tesla ne-au făcut cunoscute cele mai proaspete îmbunătățiri prin intermediul unei postări pe contul oficial de Twitter.

Astfel, prima noutate se referă la paleta de culori pentru exterior, care a fost extinsă cu o nouă nuanță, denumită Ultra Red. Aceasta înlocuiește vechea nuanță Multi-Coat Red, care este încă folosită pe Model 3 și Model Y, și costă 3.000 de dolari pe piața din SUA, cu 500 de dolari mai mult decât cealaltă culoare.

Iată mai jos o comparație interesantă între noua nuanță Ultra Red și Multi-Coat Red, pe de-o parte, iar pe de altă parte între Ultra Red și Midnight Cherry Red. Aceasta a fost realizată de entuziastul Tesla, Sawyer Merrit.

În continuare, cele două modele au primit un plafon panoramic din sticlă nou, care este mai ușor și care lasă să treacă de cinci ori mai multă lumină comparativ cu acoperișul anterior. În schimb, oferă același nivel de protecție împotriva razelor ultraviolete ca și cel de dinainte.

De asemenea, versiunile de performanță Plaid ale lui Model S și Model X vor dispune de frâne îmbunătățite, însă cei de la Tesla nu au oferit mai multe informații tehnice despre acestea.

O altă noutate o reprezintă faptul că volanul tradițional va fi oferit ca opțiune gratuită, după ce volanul de tip manșă a atras nemulțumirea unui număr din ce în ce mai mare de clienți.

Sursa: InsideEVs

Articole similare

Exclusiv: ce este în spatele succesului mașinilor electrice

Andrada Arsenie

SUV-urile au reprezentat, în premieră, peste 50% din vânzările de mașini noi în Europa

Mihai Morcovescu

Noul Maserati Ghibli Hybrid, disponibil oficial în România

Florin Amariei