AUTOpro
Generale

VIDEO: Tesla anunță că a atins pragul de 4.000.000 de mașini produse

Constructorul american de automobile electrice Tesla a anunțat că a atins pragul de patru milioane de mașini produse. În urmă cu doar șapte luni, compania de peste Ocean ajunsese la trei milioane de autovehicule. Mașina aniversară este un Model Y, care a ieșit de pe linia de asamblare a Giga fabricii din Texas (SUA).

Potrivit reprezentanților companiei, a fost nevoie de 12 ani pentru a produce un milion de vehicule electrice de la debutul producției. Această barieră a fost atinsă în primăvara lui 2020. Producția a debutat în 2008 cu prima generație Tesla Roadster.

Tesla va mări capacitatea de producție la toate fabricile sale din lume

Tesla

De atunci, nivelul producției și vânzările Tesla au crescut de la an la an, astfel că, la sfârșitul anului trecut, compania americană ajunsese la peste 3,7 milioane de unități. Pentru a atinge pragul de patru milioane de unități a fost nevoie de șapte luni, ceea ce înseamnă o rată medie de producție de peste 1,7 milioane de unități anual.

Valoarea este cu mult mai mult peste cele aproape 1,3 milioane produse doar în cursul anului 2022. Potrivit șefului Tesla, Elon Musk, anul acesta, constructorul de mașini electrice ar putea produce 1,8 milioane de unități, deși unii experți din domeniu se așteaptă la două milioane de unități.

Tesla

Potrivit celui mai recent raport oficial publicat de Tesla, capacitatea anuală de producție la cele patru uzine din SUA (Texas și California), Germania și China este de peste 1,9 milioane de unități, adică aproximativ 158.330 de exemplare pe lună.

În primăvara anului trecut, Musk declarase că Tesla ar putea construi 20 de milioane de mașini în fiecare an, până în 2030. Pentru a îndeplini acest obiectiv, unul care pare foarte optimist ținând cont de contextul economic actual, Musk spunea că ar fi nevoie de 12 fabrici.

Pe termen lung, americanii intenționează să extindă semnificativ capacitatea de producție la fabricile existente și să construiască noi sit-uri de producție. Cel mai recent proiect este în Mexic. 

În pofida faptului că volumul este de așteptat să crească semnificativ, americanii nu intenționează să mai lanseze un număr mare de noi modele. În momentul de față se vorbește despre un SUV de dimensiuni mari și un model de generație următoare de volum, în afară de cea de-a doua generație a lui Roadster.

Sursa: Tesla via InsideEVs

Articole similare

Noua Clasă S, dezvăluită în detaliu

Prima stație de încărcare de 350 kW din lume este în construcție

Filip Sîrbu

Alfa Romeo va livra o flotă de 400 de modele Tonale carabinierilor italieni

Mihai Morcovescu