AUTOpro
Generale

Honda NSX 2015, preț asemănător cu 911, comportament de 458

Un oficial Honda spune că modelul Honda NSX 2015 va avea un preț similar cu un Porsche 911, dar va fi la fel de plăcut de condus ca un Ferrari 458 Italia.

Într-un interviu acordat celor de la Autocar, Ted Klaus, NSX Development Chief, a spus că scopul principal al noului model Honda este de a se apropia ca performanțe dinamice de Ferrari 458 Italia, dar prețul să fie apropiat cu cel al unui Porsche 911.

Honda crede că acest lucru este posibil cu ajutorul tehnologiei Hybrid. Klaus mai menționează faptul că mașina nu va impresiona prin cifre, dar plăcerea de a o conduce va fi la cote foarte înalte. Totodată, Ted a mai declarat că atunci când au proiectat modelul NSX au luat ca etalon modele ca Audi R8, McLaren MP4-12C, Nissan GT-R, și nu în ultimul rând Porsche 911 și Ferrari 458 Italia.

Debutul lui Honda NSX este stabilit pentru anul 2015, iar ca motorizare, mașina va fi echipată cu două propulsoare electrice ce vor transmite putere către axul față, în timp ce motorul V6 pe benzină va transmite putere către axul spate. Desigur, mașina va fi echipată cu o transmisie cu dublu ambreiaj. Honda NSX va fi fabricată în Marysville, în timp ce dezvoltarea se face de către Honda R&D America, în Raymond, Ohio.

Foto: diseno-art.com

Articole similare

Tim Cook pune Apple în cursa self-driving

Filip Sîrbu

Testul de consum în condiții reale de funcționare PSA a câștigat premiul `ECOBEST 2017` și Alexa pentru SEAT este ‘SMARTBEST 2017’

Filip Sîrbu

Test drive Citroen C3 Aircross facelift – Antiteză neconvențională

Filip Sîrbu