AUTOpro
Motorsport Stiri

Final de săptămână plin de evenimente motorsport

Transylvania Classic motorsport

Nu mai puțin de trei evenimente dedicate sportului cu motor au loc la finalul acestei săptămâni: Campionatului Naţional de Super Rally 2020, Campionatului Naţional Women Rally și Transylvania Classic.

Vineri şi sâmbătă, la Deva, 50 de piloţi se vor alinia la startul Campionatului Naţional de Super Rally 2020, al cărui promotor este Mihai Leu.

„Vor fi două zile de spectacol la cote maxime. Sunt mulţi iubitori ai sportului cu motor care vor veni la Deva pentru a urmări acest concurs”, consideră primarul municipiului, Florin Oancea.

Concursul se va desfăşura începând de sâmbătă dimineaţa cu partea de calificări, startul fiind prevăzut în zona casei de cultură din Deva. Maşinile, apropiate ca putere sau ca experienţă a piloţilor, vor pleca din 20 în 20 de secunde, iar o manşă măsoară 4,8 km. În finală, care va începe la ora 15:00, vor accede 12 maşini.

Femeile la volan cuceresc Arena Națională

În perioada 21 – 23 august se desfășoară a doua etapă a Campionatului Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2020. Trofeul Enel X – Bucureşti aduce în premieră în Capitală zeci de femei pasionate de automobilism care se vor întrece pe circuitul special amenajat la Arena Naţională.

Vineri, 21 august, cele 63 de maşini înscrise în concurs vor defila la startul festiv programat pentru ora 19:00. Apoi, concurentele vor parcurge pe jos traseul de la Arena Naţională pentru prima serie de recunoaşteri, care le va ajuta să fie cât mai rapide în concursul de a doua zi. Sâmbătă, 22 august, începând cu ora 10:00 vor avea loc cele 2 manşe cronometrate, în baza cărora se vor stabili podiumurile pentru cele 5 clase. Festivitatea de premiere va avea loc tot la Arena Naţională, la ora 17:00, imediat după terminarea concursului şi afişarea rezultatelor finale.

Maşinile de securitate care vor deschide Trofeul Enel X – Bucureşti sunt puse la dispoziţie de BMW România şi vor fi pilotate de ambasadorii Women Rally.

Transylvania Classic la Sibiu

Transylvania Classic, prima competiţie de acest gen din România înscrisă în calendarul Federaţiei Internaţionale de Vehicule Istorice, a revenit la Sibiu.

„Timp de trei zile, maşini prestigioase care au scris istorie, dar şi maşini electrice care prefigurează viitorul vor concura pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu. Evenimentul integrează categoria Young Timer pentru maşini produse după 1991, dar şi pe cea a maşinilor electrice care vor avea şi anul acesta un loc special. Traseul competiţiei cuprinde peste 400 kilometri prin cele mai frumoase locuri din judeţul Sibiu, punctele de atracţie principale fiind Biertan, Păltiniş, Poiana Sibiului şi Transfăgărăşanul”, anunță Primăria Sibiu.

Startul festiv al competiţiei a avut loc aseară, la ora 19:00, în Piaţa Mare, iar startul efectiv se dă astăzi de la ora 12:00, din Piaţa Mică. Echipajele vor urma traseul prin Şura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoş, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilişca, Sălişte, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Răşinari, urmând să se întoarcă în Piaţa Mică.

Sâmbătă, 22 august, participanţii vor lua startul la ora 7:00, din Piaţa Mică din Sibiu şi vor urca pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Lac. După coborârea Transfăgărăşanului, concurenţii vor urma traseul Săsăuş – Chirpăr – Nocrich – Alţâna – Bârghiş – Pelişor – Richiş – Mediaş – Şeica Mare – Slimnic – Şura Mare – Sibiu. Festivitatea de premiere este programată sâmbătă, la ora 20:30, în Piaţa Mică.

Articole similare

Competiția „Cel mai 4×4” din România, ediția a XXI-a

Filip Sîrbu

Mașinile electrificate reprezintă acum 11,6% din piața auto românească

Florin Amariei

Chinezii de la Geely pregătesc lansarea de sateliți

Robert Stan

Leave a Comment