AUTOpro
Stiri

TESLA stabilelește un nou record! Al câtelea? Cine mai ține evidența…

Tesla bateria

Ieri la New York Stock Exchange, acțiunile Tesla au trecut de 2.000 $, devenind una din cele mai scumpe acțiuni tranzacționate pe bursa americană. Cu această nouă valaore, Tesla a ajuns la o valoare bursieră de 372 mld $, de 4 ori mai mare decât tot grupul VW!

La începutul lui 2020, acțiunile Tesla se tranzacționau la mai puțin de 500 $. Prin comparație cu acel moment, creșterea înregistrată de producătoprul american este unică în peisajul bursier mondial și este uimitoare din multe motive. Între altele, pentru că profitul dar și alți indici financiari sunt sute de ori mai mici decât valaorea bursieră. Chiar și cifra de afaceri – Tesla anul acesta speră să atingă 500.000 de unități! – este mult prea modestă pentru o asemenea cotație la bursă. Prin comparație cu Toyota , un gigant care produce de peste 20 de ori mai multe mașini, are o cotație aproape dublă iar față de VW – cu o producție tot de peste 20 de ori mai mare- are de 4 ori valorea bursieră. Dacă ne uităm la firme mai modeste situația este de-a dreptul incredibilă- spre exemplu, față de grupul Renault care are o cotație de 9 mld$ , Tesla este de peste 40 de ori mai mare!! De altfel, în acest moment, dacă adunăm primii 10 producători din lume, împreună au o valaore mai mică decât Tesla singură!

Averea lui Elon Musk a crescut evident, acum „Mr Marketing” are o avere de 87 mld $, fiind al 5-lea cel mai bogat om al lumii. Acum doar 8 ani, averea lui era estimată de Bloomberg la „doar” 7,5 mld$! Apropo de valaorea acțiunilor companiei sale, însuși Elon a spus de mai multe ori că valorea bursieră este prea mare…

„Raliul” acțiunilor Tesla se produce exact înainte de trecerea la splitarea „1+4”. Asta înseamnă că toți acționarii existenți până azi vor primi 4 acțiuni la cea existentă ca urmare a faptului că fiecare acțiune va fi împărțită în 5. Idea lui Elon este să ofere acțiuni la un preț mult mai mic pentru a oferi și oamenilor mai modești șansa de a cumpăra acțiuni Tesla. Noile acțiuni vor fi tranzacționate începând cu data de 28 august.

Articole similare

Audi A1 Citycarver este varianta robustă a celui mai mic model din gama constructorului german

Dragos Baltateanu

Conceptul Alfa Romeo Tonale anunță un nou model SUV în gama constructorului italian

Dragos Baltateanu

Kia XCeed: prima imagine cu SUV-ul coupe ce va fi lansat pe 26 iunie

Dragos Baltateanu

Leave a Comment