AUTOpro
Generale Green car Stiri

Germania a încetat să mai acorde subvenții pentru achiziția de mașini electrice

Autoritățile din Germania au anunțat că, începând de luni, 18 decembrie, nu mai sunt acordate subvenții pentru achizițiile de mașini electrice.

Această decizie a fost luată după ce au fost rambursate în jur de zece miliarde de euro din 2016 și până acum.

Bonusurile oferite în Germania trebuiau să se acorde până la finalul anului 2024

Germania

Planurile de cheltuieli ale autorităților de la Berlin au fost date peste cap de o decizie luată luna trecută de Curtea Constituţională. Concret, Executivul german a fost împiedicat să transfere către inițiative verzi 60 miliarde de euro. Această sumă reprezenta fonduri necheltuite dedicate combaterii pandemiei de Covid-19.

În aceste condiții, pentru a putea adopta noul buget, Germania a fost nevoită să revizuiască unele programe menite să accelereze tranziţia către electrificare. O primă măsură a constat în eliminarea subvenţiilor pentru achiziţionarea de mașini electrice, care trebuiau acordate până la finalul anului 2024.

Conform regulilor în vigoare, doar cererile care au fost primite până duminica trecută, la miezul nopții, vor mai fi procesate, în ordinea în care acestea au fost primite. În schimb, persoanele care au solicitat deja subvenții își vor primi banii.

Potrivit reprezentanților Autorităţii rutiere germane (KBA), la sfârșitul lunii aprilie, pe șoselele din Germania circulau aproximativ 1,2 milioane de vehicule electrice. Totalul ar trebui să fie de 15 milioane până în 2030.

Sursa: Electrive

Articole similare

Înmatriculările vehiculelor electrice (ECV) s-a triplat

Andrada Arsenie

Detalii Ampere – noua companie EV și software a Grupului Renault

Darius Pana

Chrysler Pacifica hibrid autonomă prezentată la Detroit – corespondență Dan Vardie

Filip Sîrbu