AUTOpro
Generale Green car Stiri

HiPhi Y, noul SUV electric cu care chinezii atacă supremația lui Tesla Model Y în Europa

Producătorul chinez de automobile electrice premium HiPhi își întărește prezența pe piața din Europa prin deschiderea celui de-al doilea HiPhi Hub la Oslo (Norvegia).

Pe lângă modelele X și Z, vizitatorii pot admira și noul SUV cu emisii zero HiPhi Y. Acesta își face debutul pe piața europeană ca rival direct pentru Tesla Model Y.

HiPhi Y, un nou concurent pentru Tesla Model Y

HiPhi

HiPhi este un nou brand de mașini electrice, deținut de Human Horizons. Această companie chineză de tehnologie de mobilitate este axată pe viitorul transportului inteligent. După modelele X și Z, asiaticii lansează acum pe piața europeană noul SUV cu emisii zero HiPhi Y.

Acesta este disponibil pe Bătrânul Continent în versiunile de echipare Flagship, Long Range, Elite și Pioneer. Ca dimensiuni, SUV-ul electric chinezesc măsoară 4.938 mm în lungime, 1.958 mm în lățime și 1.658 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.950 mm.

Versiunea Long Range folosește o baterie de 115 kWh, care asigură o autonomie de 810 kilometri (regim CLTC). Acumulatorul standard are o capacitate netă de 76,6 kWh și oferă o autonomie de până la 560 kilometri.

Variantele cu tracțiune integrală sunt echipate cu două motoare electrice, care oferă 504 CP. Cu aceste resurse, noul model electric sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 4,7 secunde. Variantele cu un singur motor electric, amplasat pe axa posterioară, oferă 335 CP.

Noul SUV cu emisii zero va fi disponibil pentru comenzi în Europa spre finalul anului curent. Primele exemplare vor fi livrate la început de 2024. Modelele X și Z sunt deja disponibile pentru comandă în Norvegia și Germania. Noul Y va putea fi comandat spre finalul anului 2023.

Al doilea HiPhi Hub din Europa

Noul HiPhi Hub din capitala norvegiană este situat în Strømmen Storsenter, cel mai mare centru comercial al țării. Compania asiatică a expus aici noul SUV electric Y, care își face în acest fel debutul și în Europa. În China a înregistrat un imens succes de piață, relatează EV Market.

„Suntem încântați să sărbătorim lansarea celui de-al doilea hub HiPhi din Europa la Oslo. Norvegia deține cea mai mare cotă de piață a vehiculelor electrice din Europa. Locația este ideală pentru a prezenta cel mai bine vândut brand premium de vehicule electrice din China”, a declarat Mark Stanton, CTO-ul companiei chineze.

Anul acesta, în iunie, chinezii au inaugurat primul lor hub din Europa, la München (Germania).

Sursa: HiPhi

Articole similare

Tesla vine in Romania si face deja angajari

Florin Amariei

Referendum pentru eliminarea SUV-urilor din centrul Parisului. Ce măsură vor să ia autoritățile pariziene?

Mihai Morcovescu

MINI Clubman ar putea fi eliminat din gama britanicilor începând cu anul 2024

Mihai Morcovescu