AUTOpro
Generale Plug-in Hybrid Stiri

OFICIAL: A doua generație Skoda Kodiaq. Noul SUV oferă până la 203 CP și o autonomie electrică de 100 km

Skoda a prezentat cea de-a doua generație Kodiaq, cel mai mare SUV din gama producătorului din Mlada Boleslav. Noul model este acum mai mare, mai spațios și introduce noi tehnologii.

Noul Skoda Kodiaq vine cu cinci motorizări, între care una plug-in hybrid cu o autonomie electrică de 100 de kilometri.

Skoda Kodiaq a crescut în dimensiuni și oferă mai mult spațiu

Skoda

Din punct de vedere al gabaritului, noua Kodiaq a crescut în dimensiuni, ceea ce înseamnă că oferă mai mult spațiu la interior și în portbagaj. Astfel, noua generația măsoară 4.758 mm în lungime, cu 61 mm mai mult comparativ cu modelul precedent, 1.864 mm în lățime și 1.659 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.791 mm.

Versiunea cu șapte locuri oferă mai mult spațiu la cap (+15 mm), în timp ce volumul portbagajului a crescut și el. În varianta cu cinci locuri, spațiul pentru bagaje are 910 de litri (+75 de litri) cu scaunele din spate în poziție normală. Dacă le rabatezi, capacitatea maximă ajunge la 2.105 litri (+40 de litri).

Kodiaq cu șapte locuri oferă un portbagaj de 340 de litri, cu 70 de litri mai mult ca până acum. Cu scaunele de pe al treilea rând rabatate, portbagajul crește la 845 de litri (+80 de litri). Capacitatea maximă ajunge la 2.035 de litri (+ 30 de litri comparativ cu prima generație).

Din punct de vedere estetic, noul Kodiaq împrumută elemente de la „fratele” Enyaq. SUV-ul are o capotă sculptată, care găzduiește noua siglă Skoda, care acum prezintă un finisaj mat Unique Dark Chrome. Acesta se asortează cu cadrul noii grile hexagonale. Opțional, aceasta poate fi iluminată cu 14 elemente LED, care formează o bandă luminoasă ce leagă între ele farurile cu tehnologie Matrix.

Linia alungită a plafonului a fost optimizată din punct de vedere aerodinamic și se înclină ușor către spate. Asta face ca noul SUV să aibă un coeficient aerodinamic mai bun, și anume 0,282. La spate regăsim un hayon mare și lat, un set de stopuri LED în forma literei C și o bară de protecție care prezintă un element decorativ finisat în aceeași nuanță mată ca grila. Aspectul exterior este completat de jantele de 17 până la 20 de inch și de cele nouă nuanțe.

Și habitaclul a fost complet redesenat. Astfel, în echiparea standard, noua Skoda Kodiaq vine cu un ecran multimedia de 10 inch sau de 13 inch (opțional), cu navigație integrată. SUV-ul ceh primește în premieră un Head-up Display, care vine în completarea instrumentarului de bord digital de 10 inch. Acesta este oferit opțional.

O altă noutate o reprezintă repoziționarea manetei selectorului, care acum se regăsește pe coloana de direcție. În acest fel, s-a eliberat spațiu pe consola centrală. De asemenea, cele trei cadrane inteligente Smart Dials reprezintă și ele o premieră pentru brandul ceh. Sunt trei butoane rotative haptice, care controlează mai multe funcții ale mașinii, cum ar fi volumul sistemului audio, sistemul de climatizare inteligent, modurile de condus sau funcția de zoom a navigației.

Ce motorizări oferă noua Skoda Kodiaq?

Gama de motorizări a noii Skoda Kodiaq include cinci sisteme de propulsie. Este vorba despre două motoare diesel și două pe benzină, alături de un plug-in hybrid, care oferă puteri cuprinse între 150 și 204 CP.

Propulsorul 1.5 TSI cu 150 CP marchează debutul tehnologiei mild-hybrid la Kodiaq. În plus, unitățile 2.0 TSI cu 204 CP și 2.0 TDI cu 193 CP sunt dotate standard cu tracțiune integrală. Toate sistemele de propulsie ale noului Kodiaq sunt cuplate standard la o transmisie automată DSG.

Versiunea PHEV, o premieră pentru Kodiaq, oferă 204 de „cai” și o autonomie electrică de peste 100 de kilometri. Capacitatea bateriei este de 25,7 kWh. Reîncărcarea la stații AC are loc cu 11 kW sau cu 50 kW la stații DC. În cazul acestei versiuni, tracțiunea este exclusiv pe puntea față.

Sursa: Skoda

Articole similare

Detalii Ampere – noua companie EV și software a Grupului Renault

Darius Pana

Peugeot a publicat un video teaser cu noul 508 facelift înainte de debutul oficial din 24 februarie (cu video)

Mihai Morcovescu

Citroen a dezvăluit conceptul electric Oli. Inspirat de cvadriciclul Ami, acesta oferă o autonomie de 400 km

Mihai Morcovescu