AUTOpro
Generale Stiri

Skoda a prezentat interioarele noilor generații Superb și Kodiaq (cu video)

Producătorul de automobile ceh Skoda a publicat primele fotografii oficiale cu interioarele noilor generații Superb și Kodiaq.

Ambele mașini primesc un nou ecran pentru sistemul de infotainment și butoane fizice. Cea mai mare noutate o reprezintă, însă, repoziționarea selectorului de viteze în zona volanului.

Ce noutăți propun viitoarele generații Skoda Superb și Kodiaq?

Skoda

Cei de la Skoda se pregătesc de lansarea noilor generații Superb și Kodiaq. Debutul celor două modele va avea loc în toamna acestui an.

Superb se află la cea de-a patra iterație, în timp ce primul SUV al mărcii din Mlada Boleslav este la cea de-a doua. Până la momentul lansării, reprezentanții companiei au publicat primele imagini oficiale cu interioarele celor două automobile.

Comparativ cu versiunile aflate pe piață, noile modele vor primi interioare cu un design minimalist și mai futurist. Astfel, acestea vor oferi noi instrumentare digitale de 10 inch și un sistem head-up display. În plus, cele două mașini vor dispune de un nou display central de 13 inch pentru sistemul multimedia.

Ambele mașini vor păstra butoanele fizice, în zona consolei centrale. Acestea vor controla mai multe funcții, inclusiv sistemul audio și climatizarea.

Comenzile rotative ale sistemului de climatizare se numesc Smart Dials și integrează mici ecrane de 1,25 inch. Spre exemplu, de la butonul din mijloc se va putea reglarea volumul audio, viteza ventilatorului și direcția fluxului de aer.

Port USB-C integrat în oglinda retrovizoare

În cazul noii Skoda Superb, planșa de bord găzduiește o gură de ventilație de mari dimensiuni, care se întinde din centru până la extremitatea dreaptă a bordului. De partea cealaltă, bordul noului Kodiaq are aeratoare convenționale.

Marea noutate în cazul ambelor modele o reprezintă repoziționarea manetei selectorului de viteze. Acesta este acum montată în zona volanului, ceea ce înseamnă că va fi mai mult spațiu la nivelul consolei centrale.

În același timp, atât Superb, cât și Kodiaq primesc un port USB-C, care este integrat în oglinda retrovizoare. Clienții vor beneficia de o zonă de încărcare wireless pentru smartphone, precum și iluminare ambientală. În plus față de Superb, Kodiaq vine cu un sistem de răcire pentru două telefoane mobile.

Noile versiuni vor păstra spațiul de depozitare special pentru o umbrelă din portierele din față, în timp ce tapițeria este confecționată din poliester reciclat.

Noile iterații Skoda Superb și Kodiaq vor fi prezentate în toamna anului curent.

Sursa: Skoda

Articole similare

Suzuki a dezvăluit conceptul care anunță noua generație Swift. Debutul, în 2024

Mihai Morcovescu

Puma face echipă cu Ferrari pentru lansarea unei perechi de adidași eleganți

Ana Cristina Militaru

Dupa Hyundai, GM incepe rechemarile pentru aproape 69.000 de modele Bolt

Florin Amariei