AUTOpro
Generale

Aproape 600.000 de modele Tesla, investigate de ARR-ul american

tesla investigatie jocuri video

Autoritatea Rutieră din SUA (NHTSA) a început o investigație cu privire la aproape 600.000 de modele Tesla pentru funcția de jocuri video integrată în noile autovehicule. Iată de ce!

Toate mașinile vândute de compania auto americană începând cu 2017 sunt acum subiectul unei anchete care urmează să decidă dacă funcția „Passenger Play” ar putea distrage atenția șoferului și crește riscul de accidente.

Conform ARR-ului american, funcția de jocuri video în mașini a fost disponibilă de anul trecut în fiecare Tesla fără restricții, dar înainte de acest termen această funcție distractivă a putut fi activată doar în modul Parking, mai exact când automobilul era staționat și securizat în poziție.

NHTSA a confirmat că prin această acțiune urmărește creșterea siguranței pe drumurile din SUA și va continua cu astfel de activități.

Decizia de a începe această investigație s-a bazat pe faptul că jocurile video rulate pe ecranul principal al sistemului de infotainment minimalist pot fi cu ușurință văzute de șofer în timpul condusului.

Dacă investigația va demonstra că siguranța rutieră este pusă în pericol, atunci Tesla va trebui să revină la vechile setări pentru toate mașinile sale din gamă: S, 3, X și Y.

Articole similare

Au fost anunțați câștigătorii competiției International Engine of the Year

Filip Sîrbu

Recenzie de carte Poarta 3 – mașina cu nume de țară: DACIA autor Niculae Badiu

Filip Sîrbu

Corespondență exclusivă: New York, New York dar mai puțin decât Detroit…

Leave a Comment