AUTOpro
Generale Stiri

Noile Skoda Superb și Kodiaq: testele finale în condiții extreme s-au încheiat cu succes (video)

Producătorul ceh de automobile Skoda se pregătește de lansarea noilor generații Superb și Kodiaq, eveniment care va avea loc în această toamnă.

Până atunci, constructorul din Mlada Boleslav a publicat noi imagini cu cele două modele din timpul testelor finale, care au avut loc la Cercul Arctic și în deșertul din Arizona (SUA).

Skoda va introduce o versiune PHEV care va oferi o autonomie electrică de 100 km

Skoda

Viitoarele generații Skoda Superb și Kodiaq au încheiat cu succes testele finale dinaintea lansării. Acestea au avut loc în condiții extreme, de la -30°C la Cercul Polar, la aproape 50°C în deșertul din statul american Arizona. De altfel, prototipurile celor două modele au parcurs în ultimii doi ani peste un milion de kilometri în teste.

Condițiile extreme le-au permis inginerilor Skoda să monitorizeze felul în care se comportă anumite componente ale mașinilor. Spre exemplu, au fost testate diverse infrastructuri de încărcare pentru variantele echipate cu sisteme de propulsie plug-in hybrid. Acestea vor oferi o autonomie pur electrică de peste 100 de kilometri.

Cehii păstrează deocamdată misterul în ceea ce privește noutățile de ordin estetic pe care le-au pregătit pentru cele două automobile. În schimb, recent, Skoda a prezentat primele fotografii cu interiorul.

În ceea ce privește oferta de motorizări, Skoda a anunțat că noile Superb și Kodiaq vor folosi o unitate pe benzină de 1,5 litri.

Aceasta va folosi sistem mild-hybrid și va dezvolta 150 CP. Din gamă vor mai face parte un alt benzinar de 2,0 litri de 204 și 265 CP, un diesel de 2,0 litri de 150 și 193 CP și un sistem plug-in hybrid ce 204 CP.

Toate versiunile vor fi echipate cu o transmisie automată cu șase sau cu șapte trepte. Prima dintre acestea va fi folosită de modelul PHEV).

Sursa: Skoda

Articole similare

Kia Ceed este Mașina Anului 2019 în România

Mazda prezintă Iconic SP Concept, care prefigurează un viitor model de performanță

Mihai Morcovescu

Bentley Flying Spur la borna 40.000

Robert Stan