AUTOpro
Generale

Opel, planuri ambițioase pentru anul 2022

Opel anunță noi planuri ambițioase pentru anul 2022. În acestea intră și promovarea stilului de viață propus de SUM-ul Rocks-e.

Încă de la începutul anului, Opel va reporni la maxim uzina de la Eisenach. Producția noului Grandland (inclusiv variantele hibrid plug-in electric) va începe acolo în ianuarie, iar

SUV-ul flagship va ajunge în curând la primii clienți. Noul Rocks-e a sosit deja. Primul SUM (Sustainable Urban Mobility) de la Opel poate fi condus în Germania de către tineri de 15 ani care dețin un permis de conducere AM.

In timp ce cel mai mic Opel, Rocks-e, atrage atenția în traficul urban, cel mai mare Opel, noul Movano, va intra și el în serviciu activ – și în variantă Movano-e complet electrică.

Aceasta înseamnă că clienții pot alege acum o versiune electrică cu baterie pentru fiecare vehicul utilitar ușor Opel. În plus, de la sfârșitul acestui an, nouul van electric cu pile de combustie Opel Vivaro-e HYDROGEN a intrat în ofertă, cu o autonomie de rulare de peste 400 de kilometri în ciclul WLTP și realimentare cu hidrogen în doar trei minute.

Prin urmare, Opel continuă să promoveze electrificarea mărcii și a modelelor sale – de la vehicule ușoare de pasageri (alias cvadricicluri) până la vehicule comerciale ușoare. În lunile următoare, în centrul atenției se va afla noua generație Opel Astra. După premiera din septembrie 2021, noul Astra cu cinci usi va fi disponibil pentru clienți încă din primăvara viitoare, și în variantă hibrid plug-in. Astra-e complet electric va fi adăugată în gamă în 2023. Noul Astra Sports Tourer va celebra în curând premiera mondială oficială.

Opel este pe drumul spre un viitor fără CO2, și nu doar pentru modelele și sistemele sale de propulsie. De asemenea, marca germană demonstrează acest progres în mai multe locații. De exemplu, Opel și Stellantis continuă planurile de a construi „giga-fabrica” de celule de baterii în Kaiserslautern anul viitor. Între timp, la Rüsselsheim, planul de a transforma sediul Opel într-un campus verde prinde contur, ca viitor sediu pentru filiala germană a grupului Stellantis.

„2022 va fi cu adevărat un an electrizant pentru Opel și pentru toți clienții, prietenii și fanii mărcii. Împreună cu dumneavoastră, noi, cei de la Opel, dorim să luăm succesul și avântul din ultimul an și să le extindem în continuare. Vă puteți aștepta la multe momente interesante, emoționante și inovative din partea Opel în lunile următoare. Până atunci, vă dorim un Crăciun Fericit și un An Nou Excepțional!”, spune Andrei Duica, CEO Trust Motors – unic importator Opel in Romania.

Articole similare

Ford a dezvăluit noile Transit Custom MS-RT și Ranger MS-RT (VIDEO)

Mihai Morcovescu

MINI Cooper E Classic debutează cu o autonomie de până la 305 kilometri

Mihai Morcovescu

Iată noul Aston Martin Vanquish Volante

Leave a Comment