AUTOpro
Generale Stiri

Skoda a prezentat noile modele Scala și Kamiq facelift

Cehii de la Skoda au publicat primele fotografii și detalii oficiale referitoare la noile Scala și Kamiq facelift. Cea mai mare noutate pentru ambele modele o reprezintă posibilitatea de a le comanda, opțional, cu faruri LED Matrix.

Este pentru prima dată când cele două automobile primesc această dotare.

Skoda Scala și Kamiq facelift primesc în premieră faruri LED Matrix

Skoda

Scala și Kamiq sunt două dintre cele mai populare modele pe care le comercializează Skoda. Cehii au produs în ultimii patru ani peste 230.000 de unități Scala, în timp ce Kamiq a fost vândut în 351.000 de exemplare. De altfel, SUv-ul de mici dimensiuni este cel mai vândut SUV din gama constructorului din Mlada Boleslav în 2021 și 2022.

Scala facelift vine cu o grilă revizuită și spoilere redesenate, inspirate de conceptul Vision 7S. Aspectul exterior este completat de noile jante de 16, 17 și 18 inch. În plus, paleta de culori pentru caroserie include nouă nuanțe.

Pentru prima dată, Scala va putea fi comandată cu faruri LED Matrix. Acestea vor fi opționale pe nivelurile de echipare inferioare.

De partea cealaltă, Kamiq facelift a primit la rându-i o nouă grilă, care a crescut în dimensiuni. De asemenea, regăsim prize de aer restilizate, în timp ce luminile frontale au fost regândite. Astfel, luminile diurne sunt acum mai subțiri, în timp ce farurile propriu-zise sunt o idee mai mari.

La fel ca în cazul lui Skoda Scala facelift, și Kamiq facelift va fi disponibil opțional, în premieră, cu faruri LED Matrix. De asemenea, jantele sunt aceleași de pe fratele mai mic. Gama de culori pentru exterior conține tot nouă nuanțe.

Șase posibilități de configurare pentru habitaclu

Ambele automobile sunt oferite în trei niveluri de echipare: SE, SE L și versiunea de top Monte Carlo. Aceasta din urmă este disponibilă în standard cu faruri LED Matrix, cu o serie de accente negre, tapițerie din piele artificială și embleme specifice.

La interior, Scala și Kamiq facelift vin standard cu instrumentar de bord digital de 8 inch și cu un sistem multimedia cu ecran central de 8,25 inch. Opțional, clienții pot alege sistemul „Virtual Cockpit” cu display de 10,25 inch și un ecran de 9,2 inch pentru sistemul de infotainment.

Constructorul ceh a folosit în habitaclu materiale sustenabile pentru tapițerie, covorașe și mochetă, în timp ce panourile ușilor sunt realizate parțial din fibre de cânepă. Nu în ultimul rând, sunt disponibile șase versiuni de personalizare a interiorului: Studio, Loft, Lodge, Suite, Dynamic și Monte Carlo.

Gama de motorizări oferă până la 150 CP

Odată cu acest facelift, Skoda renunță la motorizările diesel pentru Scala. Gama de motorizări ale noilor Skoda Scala și Kamiq facelift cuprinde motorizarea 1.0 TSI, oferită în două variante de putere: 95 și 115 CP. Prima poate fi legată la o transmisie manuală cu 5 rapoarte, iar cea de-a două este disponibilă cu o cutie manuală cu 6 rapoarte sau cu una automată DSG cu 7 trepte.

Motorizarea de vârf este un 1.5 TSI de 150 CP, care poate fi cuplată la cele două opțiuni de transmisie de pe versiunea de 115 „cai”.

Pe lista cu sistemele de asistență oferite în standard și-au făcut loc, între altele, „Front Assist” cu funcție de monitorizare a pietonilor, „Lane Assist” și „Traffic Sign Recognition”.

Sursa: Skoda

Articole similare

Școala de șoferi se scumpește de la mijlocul lunii noiembrie

Porsche sărbătorește 50 de ani de la lansarea modelului 917

Dragos Baltateanu

Travel Tips | Indian Customs To Know Before Visiting India

Mihai Predescu