AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen va lansa un nou logo GTI, care sugerează un viitor electric pentru versiunile de performanță

Volkswagen se îndreaptă cu pași repezi către un viitor pur electric, însă asta nu înseamnă că va renunța la versiunile emblematice GTI.

De altfel, producătorul de automobile din Wolfsburg a înregistrat recent o nouă siglă la Oficiul German de Brevete și Mărci Înregistrate. Aceasta va deschide drumul către viitoare modele electrice de performanță.

Volkswagen ar putea elimina numele GTX în favoarea noii identități vizuale GTI

Anul trecut, șeful companiei, Thomas Schäfer, spunea că Volkswagen ar putea renunța la versiunile GTI și R ale modelelor pe care le produce. Între timp, însă, se pare că germanii s-au răzgândit și vor face tranziția GTI-urilor către sistemele de propulsie electrică.

Se știe deja că, după 2030, asemenea multor producători, Volkswagen va vinde exclusiv modele electrice. Fanii mărcii pot răsufla ușurați pentru că în gamă își vor face loc și versiuni de performanță care vor purta sigla GTI.

În acest sens, pe 25 iulie, reprezentanții mărcii au înregistrat un nou logo GTI la Oficiul German de Brevete și Mărci Înregistrate. Acesta va avea un design modificat care sugerează viitorul electric al acestor versiuni. Astfel, în timp ce literele „G” și „T” par neschimbate, cea de-a treia literă, „I”, apare sub forma unui fulger.

Acest detaliu aparent nesemnificativ ne dă de înțeles că viitoarele modele VW GTI vor fi pur electrice. Cu toate acestea, Volkswagen intenționează să lanseze un astfel de model de performanță cu emisii zero în viitorul apropiat.

Și, totuși, după 2030, ar putea exista un GTI electric non-Golf. Dezvăluit în luna martie, conceptul ID.2all prefigurează un model de serie, care ar urma să-și facă debutul în 2025.

Deși nu este nimic oficial, este posibil ca denumirea GTX, care se regăsește pe versiunile performante ale modelelor electrice ID.3, ID.4 și ID.5, să fie eliminat până la finalul deceniului tocmai în favoarea noii identități vizuale GTI.

Sursa: Motor1

Articole similare

Pretul bateriilor masinilor electrice, in scadere continua

Florin Amariei

Hyundai incepe ofensiva EV cu noua platforma E-GMP

Florin Amariei

Producătorii de vehicule electrice din China atacă piața europeană cu mașini de 5 stele EuroNCAP

Mihai Morcovescu