AUTOpro
Generale Stiri

Uber ATG are tehnologii noi pentru flota de autocamioane autonome

Uber Advanced Technologies Group – numele întreg pentru divizia de proiecte avansate a companiei de ride-sharing – se ocupă și de flota de camioane autonome moștenită odată cu achiziția startup-ului Otto (deținut de fostul lor inginer șef al proiectului autonom, destituit și dat afară în urma scandalului cu tehnologia LiDar aparent furată de acesta de la Google/Waymo). Iar recent compania a anunțat implementarea unei noi versiuni a tehnologiilor autonome pentru camioanele de mare tonaj, aflată în faza de dezvoltare și testare.

car sharing - uber ATG camioaneNoul model include printre altele un sistem LiDAR pe 64 de canale – o noutate absolută pentru camioanele Otto – iar de acum încolo Uber ATG a renunțat și la orice fel de branding Otto, în urma unei dispute pe trademark cu o companie Canadiană și a problemelor legale mai sus menționate. Noul truck Uber ATG are parte de numeroase îmbunătățiri la nivel de componente hardware și software, precum și de o clasificare specifică ca Level 2 – adică la nivel cu tehnologia Autopilot oferită pe modelele actuale Tesla, ca punct de referință.

Articole similare

Alpine va lansa un model de serie cu motor V6 alimentat cu hidrogen

Mihai Morcovescu

NIO atacă BMW și Mercedes-Benz în Europa prin servicii unice pentru baterii – înlocuire, upgrade și închiriere, printre altele

Darius Pana

Pretul bateriilor masinilor electrice, in scadere continua

Florin Amariei

Leave a Comment