AUTOpro
Eveniment Generale Stiri

Defender a murit! Trăiască Defender

Land Rover a lansat oficial la Detroit o serie limitată de înaltă performanță a iconicului model Defender, care se apropie cu pași repezi de o nouă generație. Seria limitată, denumită 70th Edition, pentru a aniversa cei 70 de ani ai existență ai mărcii Land Rover, se va compune din doar 150 de unități Defender, care vor avea sub capotă un motor V8 de 5 litri și 405 CP, cu ajutorul căruia uriașul SUV va prinde suta de kilometri în doar 5,6 secunde.

Defender Works V8 amintește de vechile modele Defender Series III Stage 1 V8 din 1979, care produceau doar 90 CP dintr-un motor V8 de 3,5 litri de origine Rover. Pe lângă asta, Defender 70th Edition se inspiră și de la modelul de acum 20 de ani care aniversa cei 50 de ani de existență ai mărcii, vânat în clipa de față de colecționarii de pretutindeni.

Defender Works V8 este cel mai puternic Defender din istorie. După cum am spus și anterior, acesta se folosește de un motor V8 aspirat de 5 litri turbo care produce 405 CP, respectiv 515 Nm, în completă opoziție cu Defender-ul standard, care avea o putere de doar 122 CP și un cuplu de 360 Nm. Viteza maximă a crescut, datorită folosirii motorului mai potent, până la 170 km/h.

Motorul V8 va fi montat pe 150 de automobile Defender special alese și restaurate pentru această ediție specială. V8-ul este cuplat la o transmisie automată ZF cu 8 trepte cu mod sport. În plus față de asta, ediția limitată primește în plus și un upgrade la partea de frâne, noi jante de 18 inch, îmbărcate de pneuri all-terrain de dimensiune 265/65 R18.

La exterior, doritorii vor avea la dispoziție opt culori pentru caroserie, dintre care două cu finisare stainată, precum și mânere de uși, capacul rezervorului precum și numele de capotă realizate din Aluminiu.

Disponibil în două versiuni de ampatament, 90, respectiv 110, Land Rover Defender 70th edition va fi disponibil în UK la un preț începând de la 150.000 de lire sterline pentru versiunea 90.Cu această ocazie, Land Rover a anunțat în mod oficial că lucrează în prezent la continuarea legendei Defender, noua generație fiind foarte aproape de lansarea oficială.

Articole similare

Pictorial: 2021 Pebble Beach Concours d’Elegance

Ana Cristina Militaru

Chinezii de la XPeng au lansat în Europa două noi modele electrice: SUV-ul G9 și sedanul de clasă medie P7

Mihai Morcovescu

ACAROM: Producție-record de automobile în România în anul 2022

Mihai Morcovescu

Leave a Comment