AUTOpro
Generale Stiri

Volkswagen ar putea înceta producția modelului Polo în Europa

În urmă cu câteva zile, Volkswagen anunța că va face o serie de concedieri la uzina pe care o deține în orașul german Zwickau, potrivit Reuters.

Acum, o altă știre a „transpirat” dinspre Wolfsburg. După o carieră de peste 45 de ani și 18 milioane de exemplare vândute, Polo ar putea fi eliminat din producție din cauza noilor norme Euro 7, care vor intra în vigoare în 2025.

Volkswagen Polo ar putea fi eliminat din gamă din cauza noilor norme Euro 7

Volkswagen

Înăsprirea reglementărilor cu privire la reducerea emisiilor de carbon schimbă încet, dar sigur, viitorul industriei auto. Costurile de producție care vor fi mai mari la mașinile cu motoare termice determină producătorii să ia decizii radicale în privința modelelor pe care le produc.

Este și cazul germanilor de la Volkswagen, care sunt pe cale de a renunța la unul dintre cele mai populare și mai longevive modele. Astfel, până la sfârșitul acestui deceniu, Polo ar putea fi scos definitiv din producție în Europa. Decizia ar putea fi luată pe fondul noilor norme de poluare Euro 7,  informează Financial Times, citat de Agerpres.

Odată cu intrarea acestora în vigoare, în iulie 2025, costurile de producție vor crește. Totuși, o decizie cu privire la înlocuirea, prelungirea sau eliminarea sa completă a modelului Polo este „o discuție deschisă” în interiorul companiei, au dezvăluit surse din cadrul companiei.

Volkswagen Polo este produs în patru țări

Surse din interiorul Volkswagen au menționat că germanii discută viitorul lui Polo pe piața europeană, dar nu au luat încă nici o decizie. Totodată, este posibil ca vânzările din America Latină şi de pe alte piețe să mențină în viață pentru o perioadă producția Polo, însă nu se știe pentru cât timp.

Volkswagen produce modelul Polo din 1975, iar modelul aflat pe piață va fi produs până în 2026. La un preț de aproximativ 20.000 de euro, Polo este al doilea cel mai bine vândut model VW la nivel global.

Este produs la uzinele din Brazilia, China, Spania şi Africa de Sud. Oprirea producţiei modelului Polo ar însemna dispariţia unui alt model accesibil de pe piaţa europeană, după ce la începutul anului Ford a anunţat că nu va mai produce modelul Fiesta.

Articole similare

Noul MINI Electric: au apărut primele imagini înainte de debutul oficial din 2024

Mihai Morcovescu

Formula 1: Plafonul bugetar anual impus echipelor va fi redus la 133 milioane de euro

Robert Stan

Reykjavik este cel mai EV friendly oraș la nivel european

Filip Sîrbu