AUTOpro
Generale Motorsport Stiri

WRC: Două echipaje românești au participat în Raliul Greciei Acropolis

Două echipaje românești au participat alături de echipa DTO Rally la Raliul Greciei Acropolis, unul dintre cele mai dure raliuri din WRC.

Supranumit „Raliul Zeilor”, competiția s-a întins pe 15 probe speciale, care au însumat 270 de kilometri.

Ce rezultate au obținut echipajele românești în WRC Acropolis Rally

După multiple sezoane în România și participări ocazionale în etape internaționale, două echipaje românești au luat startul recent în Raliul Greciei.

În perioada 7-10 septembrie, echipajele formate din Cristian Dolofan și Traian Pavel, respectiv Eugen Cărăgui și Robert Fus, au concurat în WRC Acropolis Rally.

Cele două echipaje au concurat cu modele Citroën C3 Rally2 în cadrul categoriei RC2, alături de alte 33 de echipaje. Toți aceștia au avut de alergat 15 probe speciale, care s-au întins pe o distanță de 270 de kilometri.

Acropolis Rally a supus echipajele la multiple provocări: drumuri cu noroi sau treceri prin apă după ploile abundente din zilele precedente cursei, probe speciale lungi și cu o suprafață dură.

Competiția a început cu superspeciala de lângă Atena, pe un traseu amenajat în Portul Pireu. Adevăratele probe speciale de macadam au demarat a doua zi. La categoria RC2, dedicată modelelor Rally2, cele două echipaje DTO Rally au obținut timpi buni în primele cinci probe, reușind să urce constant în clasament.

Cristian Dolofan și Traian Pavel au încheiat Raliul Acropolis pe locul 29 la „general”, în timp ce, la categoria RC2, dedicată modelelor Rally2, echipajul a ocupat locul 12.

De partea cealaltă, după un început promițător, cu timpi foarte buni, Eugen Cărăgui și Robert Fus au avut parte de un final nedorit. O problemă tehnică cu alimentarea mașinii de concurs i-a obligat pe cei doi să se oprească înaintea probelor programate în ultima zi de raliu, când ocupau locul 11 în clasamentul categoriei RC2.

Sursa: Citroen

Articole similare

ECOBEST Challenge 2022, electrified by VinFast – cifre cheie din traficul real și constatări pentru 14 mașini electrice

Darius Pana

Justiția franceză a ordonat Renault să închidă uzina din Sandouville

Robert Stan

Audi pregătește înlocuitorul electric al lui A3. Acesta ar urma să fie lansat înainte de 2027

Mihai Morcovescu