AUTOpro
Generale PHEV Stiri

Citroen a lansat noua ediție limitată C5 X Hypnos. Debutul a fost fixat pentru 2024

Producătorul francez de automobile Citroen a dezvăluit o nouă ediție limitată pentru modelul C5 X. Denumită Hypnos, aceasta poate fi deja comandată pe mai multe piețe din Europa.

Modelul este bazat pe nivelul de echipare Max și vine în două nuanțe pentru exterior și dotări exclusive în habitaclu.

Citroen C5 X Hypnos vine cu motorul e-EAT8 Plug-in Hybrid

Citroen

Caroseria noului C5 X Hypnos este finisată într-o nouă nuanță de bleumarin, denumită Eclipse Blue. Opțional, clienții pot achiziționa mașina în nuanța Gri Platinum. Ambele versiuni vin cu jante din aliaj AeroX de 19 inch și cu un plafon negru. În plus, la exterior regăsim și o serie de accente în culoarea Infrared.

La interior, regăsim o tapițerie din piele perforată și tetiere îmbrăcate în Alcantara, în timp ce scaunele Advanced Comfort cu funcție de masaj, încălzire și ventilație sunt oferite standard.

Francezii au mai pregătit și logo-uri cu numele ediției speciale, inserții din lemn Karuunfaux și covorașe pe care este incripționat numele Hypnos. Clienții vor beneficia standard și de un sistem audio premium și un plafon panoramic din sticlă.

Citroen C5 X Hypnos este comercializată într-o singură versiune de motorizare. Este vorba despre sistemul de propulsie e-EAT8 Plug-in Hybrid. Acesta combină un motor de 1,6 litri și unul electric, care dezvoltă împreună 225 CP. Bateria are o capacitate de 12,4 kWh și oferă o autonomie în modul electric de până la 50 de kilometri. De asemenea, standard este disponibilă suspensia Advanced Comfort.

Noua ediție limitată Citroen C5 X Hypnos poate fi comandată deja pe mai multe piețe din Europa. Spre exemplu, în Franța, modelul are un preț de pornire de 58.400 de euro. Primele exemplare vor fi livrate la începutul anului viitor.

Sursa: Citroen

Articole similare

Tesla a fixat startul producției camionetei Cybertruck pentru finalul anului 2023

Mihai Morcovescu

Electricele Citroen e-C4 și e-C4 X oferă mai multă putere și autonomie mărită la 420 de kilometri

Mihai Morcovescu

Noul C5 X este cel mai nou și cel mai bun Citroen

Florin Amariei