AUTOpro
Generale Stiri

Volvo va renunța definitiv la motorizările diesel în 2024

Producătorul suedez de automobile Volvo a anunțat că va elimina definitiv din gamă motorizările diesel începând de anul viitor.

Anunțul oficial a fost făcut de Jim Rowan, directorul executiv al companiei, în cadrul evenimentului „Climate Week”, care are loc în aceste zile la New York.

Volvo va deveni marcă pur electrică până în 2030

Volvo

În 2019, majoritatea mașinilor comercializate de Volvo în Europa erau echipate cu motoare pe motorină, asemenea multor alți constructori. Vehiculele electrice dețineau pe atunci un procent foarte mic din vânzări.

Această tendință s-a inversat între timp. Astăzi, majoritatea automobilelor suedezilor sunt fie complet electrice, fie hibride plug-in. În aceste condiții, versiunile diesel au reprezentat doar 8,9% din totalul vânzărilor mărcii la nivel mondial.

Tendințele pieței, în care accentul se pune pe electrificare, dar și normele de poluare tot mai drastice i-a făcut pe suedezi să ia o decizie radicală. Astfel, scandinavii au anunțat că va renunța definitiv la acest tip de motorizări în 2024.

Anunțul a fost făcut în cadrul evenimentului „Climate Week NYC”. „Peste câteva luni va fi construit ultimul model Volvo cu motor diesel.

Motoarele electrice sunt viitorul nostru și sunt superioare motoarelor cu ardere internă. Acestea fac mai puțin zgomot, mai puține vibrații, implică mai puține costuri de întreținere pentru clienții noștri și zero emisii”, a declarat Jim Rowan, directorul executiv al Volvo Cars.

Pe lângă eliminarea mașinilor diesel, Volvo și-a propus să devină marcă pur electrică până în 2030. De asemenea, intenționează să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040. 

Sursa: Motor1

Articole similare

Elon Musk crede că producătorii din China „vor demola” mărcile din Europa și SUA

Mihai Morcovescu

APIA: Piața auto din România a crescut cu 4,9% în ianuarie 2024

Mihai Morcovescu

Angajații Porsche primesc un bonus de 9.700 euro

administrator_autopromag